Návrat po roku. Bratislava Capitals bude mať nových súperov v IHL

Radosť hráčov Bratislava Capitals v Ice Hockey League (IHL).
Radosť hráčov Bratislava Capitals v Ice Hockey League (IHL). (Autor: facebook/Bratislava Capitals)
SITA|4. mar 2021 o 11:00

V súčanosti stále prebieha v IHL ročník 2020/2021.

BRATISLAVA. Slovenský tím iClinic Bratislava Capitals bude mať v nasledujúcej sezóne nadnárodnej hokejovej súťaže Ice Hockey League troch nových súperov.

Vedenie ligy totiž prijalo troch nových účastníkov z Česka, Slovinska a Talianska. Po ročnej pauze sa do súťaže vracia český tím Orli Znojmo, po štyroch rokoch slovinský klub Olimpija Ľubľana a premiérovo si v nej zahrá aj talianske mužstvo HC Val Pusteria z juhotirolského mesta Brunico resp. Bruneck.

Spomenuté tri organizácie teraz majú desať dní na to, aby doložili všetky dokumenty potrebné pre štart v lige. O účasť v nej sa snažili aj predstavitelia rakúskeho Feldkirchu, nateraz však nedostali pozvánku. Informuje o tom oficiálny web Ice Hockey League.

Znojmo v súťaži známej v minulosti ako EBEL liga hralo v rokoch 2011 až 2020, pre sezónu 2020/2021 sa však Orli rozhodli z ekonomických dôvodov pre krátkodobý návrat do českej ligovej štruktúry. Tam však pod vplyvom pandémie koronavírusu odohrali iba päť stretnutí.

Slovinská Ľubľana pôsobila v medzinárodnej súťaži s rakúskym riadením v rokoch 2007 až 2017. Taliani okrem najvyššej domácej súťaži hrali v ostatných súťažných ročníkoch v Alpskej hokejovej lige.

V ročníku 2021/2022 by tak Ice Hockey League mala mať 14 účastníkov zo šiestich krajín - Rakúska, Slovenska, Česka, Slovinska, Maďarska a Talianska.

V súčanosti stále prebieha v IHL ročník 2020/2021, v ktorom pomaly finišujú nadstavby a blíži sa začiatok play-off. Vo štvrťfinále vyraďovacej časti nebude chýbať ani slovenský tím iClinic Bratislava Capitals pod vedením trénera Petar Draisaitla.

Na základe vývoja v oboch nadstavbách Bratislavčania nastúpia v play-off pravdepodobne proti Klagenfurtu alebo Salzburgu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Návrat po roku. Bratislava Capitals bude mať nových súperov v IHL