Brankár Ján Laco si tlak pred MS nepripúšťa

(Autor: TASR)
SITA|4. máj 2014 o 15:49

V Slovenskej bránke bude na MS v Minsku opäť stáť brankár Ján Laco. V poslednom zápase sa s mužstvom tešil z výhry s Nórskom 3:2 po predĺžení.

BRATISLAVA. Po záverečnom zápase prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta bol s jej priebehom spokojný aj brankár Ján Laco.

Ten síce v poslednom stretnutí proti Nórsku dostal dva góly, no tím Slovenska sa napokon radoval z triumfu 3:2 po predĺžení a tiež na celom turnaji Slovakia Cup 2014 v Bratislave.

"Mali sme viac striel, zápas bol v našej réžii. Sú aj také stretnutia, keď hráme my a stav je vyrovnaný. Som rád, že sme si aj taký duel skúsili. Previerka pred MS to bola dobrá,“ poznamenal 32-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

Máme veľa mladých

"Celú prípravu by som zhodnotil pozitívne. Máme v tíme veľa nových hráčov. Každý dostal šancu a cítil možnosť zostať v mužstve a dostať sa na MS. Malo to tempo, malo to grády."

Ako pozitívum vníma Ján Laco aj skutočnosť, že v hráčskej kabíne je mnoho mladých. "Ide o kolektívny šport a keďže sa nás v šatni vždy stretne viac ako 20 ľudí, je tam veselo,“ povedal hrdina MS 2012 so strieborným úspechom pre Slovensko.

Menšou nepríjemnosťou pre Laca bol inkasovaný gól od Nórov v poslednej sekunde riadneho hracieho času, ktorým si súper vynútil predĺženie.

"Myslím si, že gól v poslednej sekunde som už dostal aj v minulosti. Súper hral bez brankára, dal do toho všetko. Mali sme puk na hokejke a nevyhodili ho. Bohužiaľ, Nórom to tam padlo," opísal situáciu zo záveru sobotňajšieho duelu slovenský brankár.

Idú traja brankári

Ján Laco si pred odchodom na MS nepripúšťa tlak, ktorý by na neho mohol doľahnúť ako na brankársku jednotku tímu.

"Ideme tam traja gólmani a človek nikdy nevie, ako šampionát dopadne. Musíme sa prichystať všetci traja. Bol by som rád, keby nám forma a pohoda zostala aj počas celých MS. Až zápasy ukážu, čo môžeme na šampionáte dokázať. Záležať bude len na nás a na nikom inom,“ myslí si Laco.

V úvode svetového šampionátu v Bielorusku si v piatok 9. mája Slováci zmerajú sily s Čechmi. "Vždy je štart ligy alebo turnaja dôležitý. Ak sa zvíťazí, tímu to pomôže a dodá sebavedomie,“ dodala brankárska opora slovenskej reprezentácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Brankár Ján Laco si tlak pred MS nepripúšťa