Brankár Evertonu Howard sa teší na príchod Muchu

SITA|29. mar 2010 o 13:02

Aktuálna brankárska jednotka anglického prvoligového futbalového klubu FC Everton Tim Howard verí, že letný príchod ďalšieho kvalitného gólmana pomôže aj jemu.

LIVERPOOL. Brankárska jednotka anglického prvoligového futbalového klubu FC Everton Tim Howard verí, že letný príchod ďalšieho kvalitného gólmana pomôže aj jemu a bude výkonnostne rásť.

V aktuálnom ligovom ročníku je Howard jasnou voľbou pre trénera Davida Moyesa a Američan sa mu za dôveru odpláca kvalitnými výkonmi a momentálne už tromi shutoutami v rade. V lete však príde do Goodison Parku slovenský brankár Ján Mucha ml. a Howarda čaká náročný boj o post jednotky medzi tromi žrďami. Obaja gólmani by nemali chýbať v reprezentačných dresoch svojich krajín na tohtoročných majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

"Nad príchodom Jána Muchu určite nerozmýšľam v negatívnom duchu. Je rozhodne dobré, že od môjho príchodu do Evertonu je na brankárskom poste vždy kvalitná konkurencia. A rovnaké to bude aj po prestupe Muchu, ktorý bude určite kvalitnou posilou pre náš klub. Či sa nám to páči alebo nie, v špičkovom mužstve musí existovať konkurencia na každej pozícii," vyhlásil pre Daily Post Tim Howard.

Slovenský hrdina kvalifikácie o postup na MS 2010 Ján Mucha ml. sa počas zimnej prestávky dohodol na kontrakte s "The Toffees" s platnosťou od leta tohto roka. Dvadsaťsedemročný z Belej nad Cirochou pochádzajúci gólman si do konca aktuálnej sezóny oblieka dres poľského prvoligistu Legia Varšava, v ktorom pôsobí od roku 2005.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Brankár Evertonu Howard sa teší na príchod Muchu