Bradley Wiggins ukončil profesionálnu kariéru

Bradley Wiggins získal piatu zlatú olympijskú medailu.
Bradley Wiggins získal piatu zlatú olympijskú medailu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|28. dec 2016 o 16:46

Tridsaťšesťročný Wiggins už v polovici novembra avizoval možný koniec kariéry po exhibičnom šesťdňovom podujatí v Belgicku.

LONDÝN. Britský cyklista Sir Bradley Wiggins v stredu oznámil ukončenie profesionálnej kariéry.

Päťnásobný olympijský víťaz a prvý britský držiteľ žltého trička za prvenstvo na Tour de France (v roku 2012) v cestnej cyklistike sa rozhodol pre koniec po sezóne, v ktorej získal olympijské zlato v tímovej stíhačke aj najcennejší kov v disciplíne madison s Markom Cavendishom na MS v dráhovej cyklistike.

(Autor: TASR/AP)
(Autor: SITA/AP)
(Autor: TASR/AP)
(Autor: SITA/AP)

Tridsaťšesťročný Wiggins už v polovici novembra avizoval možný koniec kariéry po exhibičnom šesťdňovom podujatí v Belgicku v rodnom Gente. Napriek tomu figuroval v kádri mužskej reprezentácie Veľkej Británie na vytrvalostné disciplíny dráhového odvetvia na rok 2017.

"Stretol som svoje idoly a dvadsať rokov jazdil s tými najlepšími pretekármi na svete. Rok 2016 je uzatvorením tejto kapitoly. Deti z Kilburnu nezvykli získavať zlaté olympijské medaily a triumfovať na Tour de France. Teraz už vedia, že môžu," povedal pre BBC.

"To, čo vo mne zostane navždy, je podpora a láska zo strany verejnosti, i keď niekedy bola krehká a tenučká. Rok 2012 mi dal vietor do plachiet. Cyklistika mi dala všetko a nikdy by som nič nedosiahol bez podpory mojej skvelej ženy Cath a našich úžasných detí," dodal Wiggins.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bradley Wiggins ukončil profesionálnu kariéru