Božok posilní Wislu Krakov

SITA|15. jún 2009 o 15:54

Kariéra slovenského futbalistu a už viac ako šesť rokov kmeňového hráča MFK Ružomberok Miroslava Božoka bude pokračovať v Poľsku.

BRATISLAVA. Kariéra slovenského futbalistu a už viac ako šesť rokov kmeňového hráča MFK Ružomberok Miroslava Božoka (nar. 19. 10. 1984) bude pokračovať v Poľsku.

O služby 24-ročného ľavonohého záložníka prejavil záujem úradujúci poľský majster Wisla Krakov, v ktorom pôsobí aj ďalší slovenský futbalista - obranca Peter Šinglár.

"Božok, ktorý má ešte v Ružomberku platný kontrakt, odchádza v utorok na zdravotné testy do Krakova. Po ich úspešnom tohtotýždňovom absolvovaní by už nič nemalo brániť v transfere. Miro je v najlepšom futbalovom veku. Ide o perspektívneho hráča, univerzála, schopného nastupovať na pravom i ľavom kraji stredovej formácie," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Vladimír Varga.

Podľa jeho slov našli zástupcovia ružomberského klubu a Wisly spoločnú reč a sú na podmienkach predbežne dohodnutí. "Poliaci chcú Božoka na prestup, nie na hosťovanie," zdôraznil V. Varga na margo bývalého mládežníckeho slovenského reprezentanta a odchovanca michalovského futbalu a vzápätí dodal: "Krakovský klub začína s letnou prípravou 22. júna a o štyri či päť dní neskôr odcestujú futbalisti Wisly na tradičné sústredenie do rakúskych Álp."

Krakovská "biela hviezda" bude účinkovať v 2. predkole novovytvorenej Európskej ligy UEFA 2009/2010, kde figuruje medzi nasadenými tímami. V najvyššej domácej súťaži sa futbalisti Wisly tešili z prvenstva spolu 12-krát, vrátane triumfov z ostatných dvoch sezón, v Poľskom pohári zvíťazili štyri razy. Na jar sa v súvislosti s týmto krakovským klubom spomínal aj príchod ďalšieho ružomberského futbalistu - brankára Ľuboša Hajdúcha.

Nachádzate sa tu:
Domov