Čepo nastúpi do nečakaného zápasu proti „trošku ťažšiemu súperovi“

Vlasto Čepo v ringu na Fight Night Challenge 2.
Vlasto Čepo v ringu na Fight Night Challenge 2. (Autor: Fight Night Challenge)
SvetMMA|26. dec 2022 o 11:50

Čepo môže mať o 30 kg menej.

BRATISLAVA. Popredný zápasník MMA Vlasto Čepo bude už v utorok nečakane opäť stáť v boxerskom ringu.

Srbský rodák, ktorý dlhodobo žije na Slovensku, začínal v bojových športoch práve s boxom, kde získal aj titul majstra Slovenska. V posledných rokoch sa už ale venuje prevažne MMA a v klietke má profesionálnu bilanciu 11:2.

Naposledy zápasil na ostravskom Oktagone 37, kde si 3.12. v jednom z hlavných zápasov večera poradil s Giovannim Melillom. Následne sa riešila možnosť, že by Čepo stihol do konca roka 2022 ešte jeden duel, tentokrát ale v boxe proti Leandrovi Silvovi.

Organizácia Oktagon sa dokonca na svojich oficiálnych stránkach pýtala fanúšikov, či by chceli vidieť tento súboj. Napokon naň ale nedošlo a zdalo sa, že Čepov program na tento rok je tým uzavretý.

90 kg verzus 120 kg

Organizácia Fight Night Challenge však na poslednú chvíľu reagovala na zmeny na štartovej listine.

Patrik "Rytmus" Vrbovský musel odložiť svoj duel s Curtisom a voľné miesto na karte vyplnil súboj Vlasta Čepa proti srbskému bojovníkovi Ivanovi Vičičovi.

Čepo sa stretne s Vičičom.
Čepo sa stretne s Vičičom. (Zdroj: Fight Night Challenge)

Vičič má na konte 37 zápasov v MMA so skóre 12:25. Technicky bude Čepo určite favoritom súboja, no Vičič bude mať značnú hmotnostnú prevahu. Momentálne totiž zápasí v ťažkej váhe.

„Tak predsa sa ešte pobijeme do konca roka proti trošku ťažšiemu súperovi. 90 kg vs 120 kg,“ avizoval Čepo po oznámení duelu na sociálnych sieťach.

Oficiálne váženie pred turnajom sa bude konať práve v pondelok večer o 18:00.

Siedmy zápas roka 2022

Čepo sa predstaví v boxerskom dueli a teda v disciplíne, ktorá mu sedí.

V rámci organizácie Fight Night Challenge to bude pre neho už druhý zápas v tomto roku. Už na júnovom podujatí zdolal pred limitom Patrika Jevického.

Spolu s MMA to bude pre Čepa už siedmy duel roka. V MMA mal bilanciu 4:1, v boxe si môže pripísať druhé víťazstvo z dvoch zápasov.

„Tento rok ukončíme zápasovú šnúru v mojej najobľúbenejšej disciplíne, a to je box na Fight Night Challenge,“ dodal Čepo.

Galavečer sa uskutoční v utorok 27. decembra.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Čepo nastúpi do nečakaného zápasu proti „trošku ťažšiemu súperovi“