Boston získal dôležitý bod, Chára asistoval

Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Rusom Alexandrom Seminom z Washingtonu Capitals.
Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Rusom Alexandrom Seminom z Washingtonu Capitals. (Autor: ČTK/AP)
Sportnet|6. apr 2010 o 06:51

Hokejisti Bostonu prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL na ľade Washingtonu 2:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL na ľade Washingtonu 2:3 po predĺžení, no z ľadu už istého držiteľa Prezidentskej trofeje za celkové prvenstvo po základnej časti si Bruins odviezli cenný bod. Jednou asistenciou k nemu prispel aj slovenský obranca Zdeno Chára.

Vďaka bodu sa Boston dostal na 7. priečku Východnej konferencie a pred ôsmou Philadelphiou, ktorá priebežne okupuje poslednú postupovú priečku do play off, má jednobodový náskok, od deviatych Rangers z New Yorku ho delia tri body. Chára zaznamenal 34. asistenciu v aktuálnej sezóne v závere prvej tretiny, keď jeho prihrávku pretavil v gól Dennis Wideman.

Bruins v závere druhého dejstva prišli o svoje vedenie a po 44 sekundách predĺženia rozhodol o víťazstve Capitals Brooks Laich. "V tejto chvíli je pre nás dobrý každý bod. Opäť nás posunul o kúsok bližšie k play off," uviedol útočník Bostonu Mark Recchi.

V boji o play off v Západnej konferencii sa vďaka triumfu 2:1 po predĺžení nad Columbusom udržalo mužstvo St. Louis, ktoré však za ôsmym Coloradom stále zaostáva o štyri body. Nádeje "bluesmanov" schladil už na začiatku štvrtej minúty Derick Brassard, no domácim sa v polovici duelu podarilo vyrovnať a minútu pred koncom predĺženia vsietil víťazný gól Erik Johnson.

Colorado napriek tomu môže vyškrtnúť St. Louis zo zoznamu uchádzačov o miestenku v play off už v najbližšom zápase vo Vancouvri. "Pre nás je už každý zápas o prežití. Zatiaľ však nie sme z kola von. Budeme bojovať až do konca," vyhlásil strelec víťazného gólu Johnson.

V dueli dvoch tímov, pre ktoré sezóna už definitívne po základnej časti skončí, triumfoval Edmonton nad Minnesotou 4:1. Hoci "olejári" prežili zlú sezónu, stále majú šancu ukončiť ju tak, aby nebola vôbec najhoršou v histórii klubu. Už teraz je jasné, že Edmonton získa zo všetkých tímov najmenej bodov, no ak sa mu podarí v zostávajúcich troch dueloch nazbierať tri body, prehupne sa cez 60-bodovú hranicu. Práve toľko nazbierali hokejisti Edmontonu v doteraz najhoršej sezóne 1992/93. "Sme na konci sezóny, v ktorej nebudeme ďalej pokračovať, no vždy je o čo hrať," skonštatoval tréner Edmontonu Pat Quinn.

Súhrn výsledkov pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

WASHINGTON - BOSTON 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 8. Bäckström, 40. Knuble, 61. Laich - 20. Wideman (CHÁRA), 28. Bergeron. Brankári: Theodore - Rask. Diváci: 18.277

ST. LOUIS - COLUMBUS 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 31. McDonald, 64. Johnson - 4. Brassard. Brankári: Mason - Garon. Diváci: 17.601

EDMONTON - MINNESOTA 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 2. Penner, 11. Moreau, 55. Moreau, 56. Penner - 21. Brunette. Brankári: Dubnyk - Bäckström. Diváci: 16.839

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston získal dôležitý bod, Chára asistoval