Boston vydrel výhru v nájazdoch, Chára s troma pluskami

Alexander Siomin (vľavo) v súboji s Jevgenijom Malkinom.
Alexander Siomin (vľavo) v súboji s Jevgenijom Malkinom. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. jan 2012 o 21:22

Jevgenij Malkin rozhodol o výhre Pittburghu nad Washingtonom, Tyler Seguin z Bostonu zas pokoril Philadelphiu.

PITTSBURGH. Hokejistom Bostonu sa podarilo v dramatickom zápase zdolať rivalov z Philadelphie. Bruins v dueli viedli 3:1 aj 5:4, ale nakoniec získali dva body až v nájazdoch.

Hrdinom Bruins bol Tyler Seguin, ktorý zaznamenal gól, asistenciu a premenil víťazný nájazd. Zdeno Chára zas opäť dokázal, že zápasy väčšinou opúšťa s plusovými bodmi. Na ľade strávil skoro 32 minút a okrem deviatich striel si pripísal aj tri plusky.

Andrej Meszároš odohral necelých dvadsať minút a do štatistík sa nezapísal.

V prvom zápase nedeľňajšieho programu zámorskej NHL vyhrali hokejisti Pittsburghu Penguins po predĺžení nad hráčmi Washingtonu Capitals 4:3.

Duel bol zároveň aj minisúbojom ruských individualít v oboch tímoch, hosťujúci Alexander Ovečkin i domáci Jevgenij Malkin zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, no vedúci muž kanadského bodovania Malkin mal napokon väčší dôvod na radosť, keď rozhodol duel v 2. minúte časovej nadstavby.

Centra Pens v zápase individuálne prekonal jeho spoluhráč z útoku James Neal, ktorý si pripísal dva presné zásahy a nahral aj na Malkinov víťazný gól.

Zo Slovákov sa bodovo presadil iba Ľubomír Višňovský, ktorý asistenciou pomohol k výhre Anaheimu na domácom ľade nad Coloradom 3:2.

Pre obrancu Ducks, ktorí vyhrali už piaty zápas po sebe, to bola dvanásta asistencia v ročníku.

ico

Výsledok:

Pittsburgh - Washington 4:3 po predĺžení (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)

Góly: 5. Letang, 6. J. Neal (Malkin), 48. J. Neal (Malkin, Orpik), 62. Malkin (J. Neal, Z. Michálek) - 32. Laich (Wideman, Ovečkin), 35. Siomin (Perreault, Ovečkin), 42. Ovečkin (Siomin, Perreault)

Philadelphia - Boston 5:6 pp a sn

Góly: 5. Talbot (K. Timonen, Bryzgalov), 24. Hartnell (Giroux, K. Timonen), 28. Hartnell (Giroux), 40. Hartnell (Giroux, Simmonds), 51. Talbot (Carle, Courturier) - 1. Bergeron (Marchand, Seguin), 10. Seguin (Bergeron , Poulion), 13. Lucic (Krejčí, McQuaid), 42. Krejčí (Peverley, Lucic), 45. G. Campbell (Paille, McQuaid), rozhodujúci sam. nájazd: Seguin

Anaheim - Colorado 3:2 (za domácich Višňovský 0+1)

Góly: 3. B. Ryan, 41. Getzlaf (Selänne, VIŠŇOVSKÝ), 44. B. Ryan (Getzlaf) - 55. O´Reilly (Landeskog), 57. Hejduk (Landeskog, Stastny)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston vydrel výhru v nájazdoch, Chára s troma pluskami