Boston sa trápi, Chárovi chýba väčšie nadšenie

(Autor: ČTK)
TASR|22. dec 2010 o 15:20

Hokejisti Bostonu klesli po dobrom začiatku sezóny na ôsme miesto v konferencii. S výsledkami tímu nie je spokojný aj kapitán Bruins Zdeno Chára.

BOSTON. Nie príliš radostné obdobie prežívajú v zámorskej NHL hokejisti Bostonu. Bruins z posledných piatich zápasov zvíťazili iba raz, keď v sobotu zdolali Washington 3:2, a v tabuľke Východnej konferencie sa prepadli na posledné ôsme postupové miesto.

Základná časť je dlhá a každý tím musí zákonite prejsť krízovým obdobím, tréner Claude Julien však nemôže byť s momentálnou hrou tímu spokojný.

Tréner výkony neakceptuje

"Neviem, či práve prechádzame prirodzenou oddychovou fázou alebo nie, v každom prípade naše súčasné výkony neakceptujem. Fanúšikovia majú od nás určité očakávania, toto mesto má históriu plnú víťazstiev a ak sa chceme stať jej súčasťou, musíme sa zdvihnúť a každý večer makať nadoraz," zdôraznil hlavný kouč Bostonu v rozhovore pre ESPN.

Séria nevýrazných výsledkov trápi aj kapitána Zdena Cháru. V našej hre badať nestabilitu. "Musíme sa opäť zoskupiť a ukázať, že sme tím. Iba tvrdá práca prinesie lepšie výsledky," myslí si slovenský obranca. Ten po pondelňajšej prehre 0:3 s Anaheimom vyhlásil, že každý hráč, ktorý nosí na sebe zlato-čierny dres, musí hrať s väčšou hrdosťou a zanietením.

"Stále mám rovnaké pocity. V našej hre musí byť vidno väčší zápal a nadšenie," tvrdí Chára, ktorý v 32 zápasoch sezóny zaznamenal 13 kanadských bodov (4+9).

Tvrdšia práca

"Nepracovali sme tak tvrdo, ako sa to od nás vyžaduje. Vieme, že je to v nás. Máme k dispozícii všetky prostriedky, aby sme sa zlepšili, nemôžeme čakať, že to niekto urobí za nás. Musíme nájsť cestu ako sa správne namotivovať na každý zápas a na každého súpera," doplnil víťaz Norrisovej trofeje zo sezóny 2008/2009.

Bruins majú veľmi veľa času na nápravu. Panika rozhodne nie je v ich prípade na mieste, veď v tabuľke si stále držia ôsmu postupovú priečku, pričom do konca základnej časti zostáva odohrať ešte dlhočizných 50 zápasov. "Musíme byť súťaživejšími, vrátiť sa k našej hre a dostať klub na tie priečky, ktoré mu prináležia. Momentálne tam nie sme a priemernosť v tejto lige nestačí," dodal tréner Julien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston sa trápi, Chárovi chýba väčšie nadšenie