Bokroš trénerom Českých Budějovíc, ľudí chce presvedčiť

SITA|11. apr 2008 o 15:20

ČESKÉ BUDĚJOVICE 11. apríla (SITA) - Slovenský hokejový tréner Ernest Bokroš mieri do Českých Budějovíc, s klubom podpísal zmluvu do roka 2010. Na lavičke bronzového tímu strieda Josefa Jandača, ktorý ...

ČESKÉ BUDĚJOVICE 11. apríla (SITA) - Slovenský hokejový tréner Ernest Bokroš mieri do Českých Budějovíc, s klubom podpísal zmluvu do roka 2010. Na lavičke bronzového tímu strieda Josefa Jandača, ktorý v klube pôsobil štyri roky. Za asistenta si Bokroš vybral juhočeského patriota Jana Tlačila. "Dúfam, že ľudia v Budějoviciach mi doprajú čas na to, aby som ich presvedčil, že nie som to, za čo ma majú. Mapoval som si kluby v extralige tak, ako si ich mapuje každý tréner, ktorý nie je nikde zmluvne viazaný. Páči sa mi mesto, štadión a hlavne zázemie, ktoré v Budějoviciach je," hovorí Bokroš v rozhovore pre internetovú stránku klubu hokejcb.cz. S vedením mužstva z južných Čiech bol v kontakte posledný mesiac. Bokroš mal ponuku aj z Ruska z druhej ligy, tú však nechcel akceptovať.

České Budějovice vyhrali základnú časť českej extraligy, ale v konečnom hodnotení ročníka figurujú na 3. mieste po prehre v semifinále play off s Karlovými Varmi. V nasledujúcej sezóne sa predstavia v premiérovom ročníku Ligy majstrov. Ernest Bokroš pôsobil naposledy vo Vítkoviciach, kam prišiel zo Zlína na začiatku januára 2008. Nepodarilo sa mu však postúpiť do play off. V trénerskej kariére získal tituly so Zvolenom, Slovanom Bratislava a v českej extralige v roku 2004 so Zlínom.

V novej sezóne čaká Bokroša prvý vyložene český angažmán. Doteraz pôsobil iba na Slovensku a na Morave. "Ja sa na juh Čiech veľmi teším. Morava má svoje špecifiká rovnako ako Čechy. V južných Čechách sme s manželkou chceli vždy stráviť dovolenku. Teraz bude priestor si tu užívať voľno i pracovať," dodal pre hokejcb.cz Bokroš.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bokroš trénerom Českých Budějovíc, ľudí chce presvedčiť