Bojkot sme nerobili pre seba, vraví Budaj. V NHL čaká na šancu

Slovenský brankár Peter Budaj chytá v tejto sezóne vo farmárskej AHL. Teraz je však v prvom tíme Los Angeles Kings.
Slovenský brankár Peter Budaj chytá v tejto sezóne vo farmárskej AHL. Teraz je však v prvom tíme Los Angeles Kings. (Autor: LAKINGSINSIDER.COM)
Matej Grošek|12. feb 2016 o 19:30

Budaj mal v NHL premiéru pred jedenástimi rokmi v drese Colorado Avalanche, odvtedy odchytal v najlepšej lige sveta 296 zápasov. Naposledy nastúpil v apríli 2014 v bránke Montrealu Canadiens.

NEW YORK. Brankár Peter Budaj sa po takmer dvoch rokoch vrátil do tímu NHL, klub Los Angeles Kings ho povolal z farmy Ontario Reign za zranenú jednotku Jonathana Quicka.

Slovenský reprezentant bol trénerovi Darrylovi Sutterovi k dispozícii už vo štvrtkovom zápase na ľade New York Islanders, ale prednosť dostal švédsky gólman Jhonas Enroth.

Tridsaťtriročný Banskobystričan čaká na šancu aj v dnešnom súboji v Madison Square Garden proti mužstvu Rangers.

Výborná sezóna

„Dobrú správu, že ma zavolali do prvého mužstva, som sa dozvedel v stredu pred zápasom nášho Ontaria v San Jose, takže som už večer nenastúpil a cestoval som do New Yorku,“ vravel Budaj.

Sezónu začal v kempe Los Angeles, s kráľmi podpísal dvojcestnú zmluvu.

Nakoniec sa do tímu Kings nedostal, poslali ho na farmu do neďalekého Ontaria. V AHL prežíva výbornú sezónu, odchytal 38 zo 42 zápasov svojho tímu, pričom dosiahol 26 víťazstiev a osemkrát si udržal čisté konto.

Peter Budaj picked up his 3rd straight shutout and #AHL-leading 8th of the year last night for the @ontarioreign pic.twitter.com/zCJ2daGixU

— AHL (@TheAHL) 6. Únor 2016

„Samozrejme, že som rád, že ma zavolali do prvého mužstva, ale nemyslel som na to. Sústreďoval som sa na svoje výkony, darilo sa mi,“ povedal Budaj.

„Máme

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bojkot sme nerobili pre seba, vraví Budaj. V NHL čaká na šancu