Löw prekvapil, trojica hráčov Bayernu Mníchov si už v reprezentácii nezahrá

Marco Reus (vľavo) a Thomas Müller po vypadnutí svojho tímu.
Marco Reus (vľavo) a Thomas Müller po vypadnutí svojho tímu. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. mar 2019 o 16:36

Tréner chce omladiť káder.

BERLÍN. Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw už nepočíta so službami majstrov sveta z roku 2014 Matsa Hummelsa, Thomasa Müllera a Jeromea Boatenga.

Löw sa spolu s manažérom národného výberu Oliverom Bierhoffom stretli s triom hráčov Bayernu Mníchov v metropole Bavorska a informovali ich o svojich plánoch.

Majstrovské jadro

„Ďakujem Matsovi, Jeromovi a Thomasovi za mnoho úspešných, jedinečných a neobyčajných rokov, ktoré sme strávili spolu," povedal Löw.

Nemecko najbližšie privíta 20. marca v prípravnom zápase vo Wolfsburgu Srbsko, o štyri dni neskôr odohrá úvodný zápas kvalifikácie ME 2020 v Holandsku.

Trojica hráčov patrila k jadru tímu, ktorý si v roku 2014 vybojoval titul v Brazílii, no figurovali aj v kádri národného tímu vlani v Rusku, keď Nemecko prekvapujúco nepostúpilo zo základnej skupiny.

Boateng si taký koniec nepredstavoval

Tridsaťročný obranca Boateng nefiguroval ani v zápasoch s Ruskom a Holandskom koncom uplynulého roka, keď ho vyradili slabšia forma a kondičné problémy.

„Vždy som bol maximálne hrdý na možnosť obliekať si národný dres. Nikdy nezabudnem na leto 2014. Samozrejme, predstavoval som si iný koniec," povedal Boateng, ktorý nazbieral v reprezentácii 76 štartov a stelil jediný gól - v osemfinále ME 2016 proti Slovensku.

Löw však nepočíta už ani so službami rovnako starého stopéra Hummelsa a o rok mladšieho útočníka Bayernu Müllera.

Löw čelil po zbabraných MS 2018 ostrej kritike, že sa príliš spoliehal na starších hráčov. Odvtedy zapracoval do tímu viacero mladíkov, no Nemecko aj tak zostúpilo do nižšej divízie Ligy národov.

Informovala agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Löw prekvapil, trojica hráčov Bayernu Mníchov si už v reprezentácii nezahrá