Blíži sa Pohár konfederácií. V Rusku to bude skvelý turnaj, tvrdí Ronaldinho

SITA|17. máj 2017 o 08:32

Turnaj sa uskutoční od 17. júna do 2. júla.

KAZAŇ. Bývalý nigérijský futbalový reprezentant Augustine "Jay-Jay" Okocha a niekdajší najlepší svetový hráč, Brazílčan Ronaldinho, v utorok v ruskej Kazani spoločne otvorili fanúšikovskú zónu pred blížiacim sa Pohárom konfederácií.

Turnaj sa uskutoční od 17. júna do 2. júla a bude generálkou pred budúcoročnými majstrovstvami sveta v Rusku. Okrem Kazane budú turnaj hostiť aj Petrohrad, Moskva a Soči.

Z tunajších ľudí som cítil pohostinnosť a vľúdnosť, odkedy som vystúpil z lietadla. Som ohromený z toho, čo som v Kazani videl.


Augustine "Jay-Jay" Okocha

Obe futbalové legendy sprevádzal v hlavnom meste Tatarstanu aj bývalý ruský reprezentant a ambasádor MS 2018 Alexej Smertin a tiež ambasádorka hostiteľského mesta Kazaň Elmira Kalimullinová.

"Fanúšikovia z celého sveta navštívia toto mesto a budú hovoriť o tom, aké je Rusko veľké. Rozprával som sa s Okochom a bol nadšený z toho, akého privítania sa mu dostalo v Kazani. Jay-Jay navštívil aj Kremeľ a štadión. Ronaldinho bol pre zmenu obletovaný všade, kam vkročil," prezradil Smertin pre oficiálnu stránku Svetovej futbalovej federácie (FIFA).

"Je to tak. Z tunajších ľudí som cítil pohostinnosť a vľúdnosť, odkedy som vystúpil z lietadla. Som ohromený z toho, čo som v Kazani videl," priznal Okocha.

"Keď som bol v miestnej futbalovej aréne, dokonca som začal uvažovať nad tým, aké by to bolo, keby som si mohol zahrať futbal na tomto mieste. Bohužiaľ, moja kariéra sa už skončila," pokračoval.

"Na Pohári konfederácií hrajú majstri kontinentov, ale želám si, aby na budúci rok účinkovala na MS aj Nigéria. Moja vlasť na tohtoročnom Pohári konfederácií nebude, takže budem fandiť Kamerunu," dodal Okocha, ktorý prezradil, že miluje ruský boršč.

"Mám veľmi pekné spomienky na Pohár konfederácií 2005 v Nemecku, pretože sme nielen toto podujatie vyhrali, ale vo finále sme triumfovali nad Argentínou (4:1) a pre Brazíliu je takýto moment vždy výnimočný. Som si istý, že aj v Rusku to bude skvelý turnaj," skonštatoval Ronaldinho.

Brazílčan si zároveň neodpustil kompliment na adresu nigérijského kolegu. "Jay-Jay Okocha je jedinou futbalovou 'desiatkou', ktorú som vždy obdivoval. Okrem neho som sa s radosťou pozeral už iba na Carlosa Valderramu," dodal Ronaldinho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Blíži sa Pohár konfederácií. V Rusku to bude skvelý turnaj, tvrdí Ronaldinho