Blatter našiel termín pre futbalový šampionát v Katare

Katar do organizovania majstrovstiev sveta investuje veľké peniaze.
Katar do organizovania majstrovstiev sveta investuje veľké peniaze. (Autor: SITA/AP)
SITA|9. nov 2013 o 08:31

Sledujeme možnosti, ako usporiadať majstrovstvá sveta v zimnom termíne, ale len pred Vianocami, povedal šéf svetového futbalu Sepp Blatter.

ZÜRICH. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vylúčil presun majstrovstiev sveta v roku 2022 na januárový termín. Jedinou možnou alternatívou k tradičnému termínu v júni a júli je prelom novembra a decembra.

"Neexistuje možnosť usporiadať šampionát v januári s presahom do februára. Jedinou možnosťou je november s decembrom. Sledujeme možnosti, ako možno usporiadať majstrovstvá sveta v zimnom termíne, ale len pred Vianocami," povedal Blatter na tlačovej konferencii v Abú Zabí.

V úvode roka 2022 sa uskutočnia zimné olympijské hry a viaceré federácie zimných športov sa obávajú, že v prípade kolízie s majstrovstvami sveta vo futbale by prišli o sponzorov i lukratívne vysielacie časy.

Súčasné Blatterovo vyhlásenie ich môže aspoň čiastočne upokojiť, keďže šampionát by sa mal konať až v závere roka. FIFA momentálne konzultuje s členskými zväzmi, hráčmi i ligovými súťažami možnosť presunu šampionátu z leta na zimu. Rozhodnutie nepadne skôr ako budúci rok.

Vo futbalovom hnutí sa čoraz viac presadzuje myšlienka usporiadať MS 2022 v termíne, ktorý by z klimatického hľadiska vyhovoval viac ako letné mesiace, keď panujú v Katare extrémne horúčavy. Predstavitelia ligových súťaží sú však proti, keďže by to výrazne narušilo program sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Blatter našiel termín pre futbalový šampionát v Katare