Blatter: Ku korupcii sa nebudem vyjadrovať

(Autor: SITA/AP)
SITA|22. mar 2014 o 11:40

Šéf FIFA korupčné škandály súvisiace s prideľovaním MS nekomentuje.

ZÜRICH. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter odmietol komentovať podozrenia z korupcie v súvislosti s pridelením práva organizovať budúce majstrovstvá sveta Rusku a Kataru.

"Nemám na to právo," uviedol Blatter prostredníctvom vyhlásenia v reakcii na informácie zverejnené v periodiku The Daily Telegraph. "K prípadu sa nebudem vyjadrovať až do ukončenia vyšetrovania etickej komisie FIFA," dodal šéf riadiaceho orgánu svetového futbalu.

Britský denník informoval, že krátko po hlasovaní v decembri 2010 bývalý viceprezident FIFA Jack Warner z Trinidadu a Tobago dostal čiastku bezmála dva milióny dolárov od spoločnosti kontrolovanej vtedajším katarským členom exekutívy Mohamedom Bin Hammamom. Warnera a Bin Hammama spája korupčná minulosť.

Pre podplácanie v rámci Katarčanovej kampane pred voľbami prezidenta FIFA v roku 2011 museli obaja ukončiť svoje pôsobenie vo futbalových štruktúrach.

Blattera a ďalších dvanástich vrcholných predstaviteľov vrátane prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michaela Platiniho či ruského ministra športu Vitalija Mutka, ktorí sa podieľali na výbere Ruska a Kataru ako budúcich usporiadateľov svetového šampionátu, vypočúval tento týždeň šéf etickej komisie FIFA Michael Garcia.

Očakáva sa, že Garcia v priebehu roka 2014 odovzdá správu z vyšetrovania súdnej zložke etickej komisie.

"Budeme postupovať rovnako ako pri každom obvinení z pochybenia zo strany futbalových funkcionárov. Etická komisia prijme všetky potrebné opatrenia," uviedol Garcia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Blatter: Ku korupcii sa nebudem vyjadrovať