Bol ich ťahúňom, ale dali mu výpoveď. Hnev necítim, skôr sklamanie, tvrdí Bicek

Jiří Bicek už myslí na život po kariére.
Jiří Bicek už myslí na život po kariére. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|15. mar 2018 o 17:38

V tejto sezóne bolo veľa rušivých faktorov, ktoré nevrhajú dobré svetlo na Tipsport ligu, hovorí bývalý hokejista Jiří Bicek.

Aké šance dávate Košiciam vo štvrťfinálovej sérii proti Banskej Bystrici?

„Ku koncu základnej časti nemali Košice dobré výsledky. Nie som však v kabíne, nepoznám rozpoloženie hráčov, ako sa cítia po viacerých prehrách. Základná časť sa skončila a v play off je možné všetko, čo ukázal vlani Martin, keď nás vyradil vo štvrťfinále.

V Košiciach je veľká maródka a klub nemá dostatočne široký káder. Naopak Banskobystričania majú štyri vyrovnané formácie. Keď sa im niekto zraní, majú v talóne ďalších hráčov. Titul by som doprial Lacovi Nagyovi, ktorý sa oň snaží, odkedy prišiel do Košíc.“

Šéf košického klubu Július Lang povedal, že za neuspokojivými výkonmi môže byť aj nedostatočná fyzická príprava mužstva v predsezónnom období. Má pravdu?

„Každý hráč sa v letnej príprave musí pripraviť čo najlepšie, aby zvládol náročnú sezónu. V Košiciach je šikovný kondičný tréner, ktorý mužstvo vedel po fyzickej stránke pripraviť. Nemyslím si, že za súčasný stav môže kondícia. Je tam viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú to, že Košiciam sa darilo menej ako v minulosti.“

Máte 39 rokov, v Košiciach ste s hokejom začínali a v posledných piatich sezónach ste patrili medzi ťahúňov tímu. Ako ste sa vyrovnali s tým, že vedenie s vami pred troma mesiacmi ukončilo spoluprácu?

„Hokej je šport, v ktorom prichádza aj k zraneniam. V jednom členku som mal roztrhnutý väz, v druhom natrhnutý, čo vedenie dobre vedelo. Snažil som sa dať čo najrýchlejšie dohromady, čo sa mi po šiestich týždňoch aj podarilo. S tímom som trénoval, ale po zranení som nebol nominovaný na zápas. Vedenie poskytlo skreslené vyjadrenie, že som nestihol prísť, ale to nebola pravda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bol ich ťahúňom, ale dali mu výpoveď. Hnev necítim, skôr sklamanie, tvrdí Bicek