Biatlon sa vrátil 20 rokov dozadu. Slováci ostali bez štafety

Aktuálne jediní reprezentanti A-tímu Michal Šima a Tomáš Sklenárik.
Aktuálne jediní reprezentanti A-tímu Michal Šima a Tomáš Sklenárik. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Miloslav Šebela|31. okt 2022 o 17:50

V tíme ostali dvaja reprezentanti.

BRATISLAVA. Ak si o pár týždňov pustíte preteky Svetového pohára biatlonistov a neuvidíte slovenskú vlajku v štartovom zozname, nemusí ísť o chybu vo vašom televízore.

Slovensko niektoré disciplíny neobsadí. Chýbať bude naisto štafeta mužov a ohrozená je aj súťaž miešaných dvojíc tzv. single štafeta.

Do novej sezóny totiž nastúpia len dvaja biatlonisti – Michal Šima a Tomáš Sklenárik. Ďalší traja reprezentanti v lete ukončili kariéru. 

V prípade Tomáša Hasillu to po desiatich sezónach vo Svetovom pohári nie je také prekvapenie. Viac mrzí, že s biatlonom skončili aj mladí pretekári Šimon Bartko (26 r.) a Matej Baloga (25 r.). 

„Bolo to ich vlastné rozhodnutie a súviselo s tým, že v rámci Dukly nedostali platené pozície. Mali ponuku na určitú podporu od zväzu, ale to im nepostačovalo, preto sa rozhodli s profesionálnym biatlonom skončiť,“ vysvetľoval prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.

V biatlone platí, že reprezentanti sú zamestnanci Vojenského športového centra Dukla. Zamestnané sú tam napríklad aj sestry Fialkové.

Muži klesnú ešte viac

V minulej sezóne obsadilo Slovensko v Pohári národov medzi mužmi 20. priečku. To je najhorší výsledok v ére samostatnosti. Je takmer isté, že v nadchádzajúcej zime klesnú muži ešte viac. 

Biatlon prechádza generačnou výmenou trochu priskoro.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Biatlon sa vrátil 20 rokov dozadu. Slováci ostali bez štafety