Stíhačka ponúkla súboj až do samého cieľa. Svetový pohár má novú líderku

Lisa Vittozziová a Ingrid Tandrevoldová v súboji o víťazstvo
Lisa Vittozziová a Ingrid Tandrevoldová v súboji o víťazstvo (Autor: TASR/DPA via AP)
TASR|14. jan 2024 o 14:25

Zvíťazila Talianka Vittozziová.

Svetový pohár v Ruhpoldingu - stíhacie preteky žien na 10 km

1.

Lisa Vittozziová 

Taliansko

30:30,7 min

(1)

2.

Ingrid Landmark Tandrevoldová 

Nórsko

+0,7 s 

(1)

3.

Juni Arnekleivová 

Nórsko

+9,1

(0)

4.

Lou Jeanmonnotová 

Francúzsko

+31,1

(2)

5.

Lena Häckiová-Grossová 

Švajčiarsko

+43,2

(2)

6.

 Franziska Preussová

Nemecko

 +44,5

(2)

RUHPOLDING. Talianska biatlonistka Lisa Vittozziová triumfovala v nedeľňajšej stíhačke 5. kola Svetového pohára. V nemeckom Ruhpoldingu minula jeden terč a do cieľa prišla v čase 30:30,7 minúty.

O svojom víťazstve rozhodla v závere, keď zdolala o sedem desatín sekundy Nórku Ingrid Landmark Tandrevoldovú, ktorá sa dostala na čelo celkového poradia. Tretie miesto obsadila jej krajanka Juni Arnekleivová s mankom 9,1 s. Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

Vittozziová si pripísala druhý triumf v prebiehajúcej sezóne a piaty individuálny v kariére SP. Talianka rozhodla o svojom víťazstve na záverečnom bežeckom kole, keď bola rýchlejšia ako obe Nórky.

Tandrevoldová nadviazala na víťazstvo z piatkového šprintu, skončila opäť na pódiu a vďaka tomu sa dostala na prvé miesto v prestížnom seriáli.

Dovtedajšia líderka Justine Braisazová-Bouchetová obsadila v nedeľu napriek štyrom chybám siedmu priečku, no ani to jej nestačilo na udržanie žltého dresu. Francúzka je druhá a stráca deväť bodov.

Tandrevoldová do nedeľňajšej stíhačky vyštartovala s náskokom 18 sekúnd pred druhou zo šprintu Monou Brorssonovou.

Nórka bola na prvej streľbe stopercentná, ale súperky za ňou minuli a mala k dobru už 36 sekúnd pred Franziskou Preussovou, ktorá neurobila žiadnu chybu a na druhé miesto sa dostala z deviatej pozície.

Tandrevoldová potvrdila streleckú formu a mala v polovici pretekov polsekundový náskok pred krajankou Arnekleivovou, tretia bola Preussová.

Na prvej stojke Nórka raz minula, čo využila Vittozziová a strácala na priebežnú líderku len päť sekúnd. V tesnom kontakte bola aj Arnekleivová vďaka tretej nule. Prvá trojica prišla na záverečnú položku spolu a všetky odstrieľali čisto.

O obsadení pódia bolo rozhodnuté, no na trati sa rozhodovalo o víťazke a umiestnení na druhom a treťom mieste. Vittozziová bola v závere najrýchlejšia a dosiahla druhé víťazstvo v stíhačke.

O 14.45 h bol v Ruhpoldingu naplánovaný štart stíhacích pretekov mužov na 12,5 km.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Stíhačka ponúkla súboj až do samého cieľa. Svetový pohár má novú líderku