Bezpečnosť je problém, tvrdia Vonnová a Kostelič

SITA|10. feb 2011 o 13:28

Bezpečnosť tratí pre rýchlostné disciplíny na majstrovstvách sveta alpských lyžiarov v Garmisch-Partenkirchene sa stáva nepopulárnou témou ostatných dní.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN.

Viacerí jazdci označili mimoriadne zľadovatené súťažné trate na zjazdovkách Kandahar 1 a 2 klziskom, na ktorom akékoľvek pošmyknutie môže mať fatálne následky. Američanka Lindsey Vonnová po super G uviedla, že trať je pre ženy príliš nebezpečná.

Jej chorvátsky kolega Ivica Kostelič skonštatoval, že mužský superobrovský slalom sa jazdil na trati na hranici regulárnosti. Günther Hujara, ktorý je ako pretekový riaditeľ FIS zodpovedný aj za bezpečnosť tratí na svetovom šampionáte, k téme poznamenal:

"Pretekári musia aj sami zvážiť, čo si na trati môžu dovoliť. Ľudia si musia uvedomiť, kde majú svoje hranice. Najmä tí zo zjazdársky menej známych krajín." Z pohľadu organizátorov však ubezpečil, že sa robí všetko pre čo najbezpečnejšiu "zjazdnosť" šampionátových tratí. "My robíme všetko, čo môžeme. Taktika a stratégia už je na samotných pretekároch," dodal Hujara.

Švajčiar Didier Cuche sa nepriamo postavil na stranu Hujaru. Neúspešný obhajca titulu v super G uviedol, že radšej jazdiť na ľadovej trati ako na mäkkej a rozbitej, keďže súčasné teploty v Bavorsku výrazne prekračujú plusové hodnoty. "Radšej sa treba prispôsobiť podmienkam a neriskovať za každú cenu," uviedol švajčiarsky veterán Cuche.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Bezpečnosť je problém, tvrdia Vonnová a Kostelič