Bettman: Nikto nevie, čo sa stane. Musíme sa pozerať na ostatných

Oh My Hockey|13. mar 2020 o 18:27

Deň potom, čo NHL ohlásila pauzu v jej programe s odložením na neurčito, pred mikrofóny opäť predstúpil jej hlavný komisionár Gary Bettman. Každého, pochopiteľne, zaujíma, čo si myslí ligový muž číslo jeden. Jeho výroky sú, podľa očakávaní, plné neistoty.

"Budeme sa musieť pozerať na ostatných, aby sme vedeli, kedy je to bezpečné, a preto ľudia môžu špekulovať, ale nikto presne nevie, kedy sa uskutoční návrat," povedal Bettman na margo zapeklitej situácie. "Skutočne nikto nevie, ako dlho môže táto pauza trvať. Nikto, dokonca ani lekári, to nevedia s určitosťou predpovedať. Teraz vytvárame všetky možné alternatívy, aby sme vedeli, aké máme možnosti."

O konkrétnych možnostiach zatiaľ rozprávať nechcel. Pravdou je, že liga, ak by bolo nutné ukončiť celý zvyšok sezóny aj s play-off, príde o veľké peniaze. Ako sa však vyjadrili mnohí hráči a medzi nimi aj Zdeno Chára, svet čelí výzve, ktorá je väčšia než šport.

"Pozeráme sa do kalendára. Uvažujeme, ktoré z našich nápadov sú a ktoré nie sú uskutočniteľné pokiaľ ide o časové obdobie, v ktorom sa liga opäť môže začať hrať," pokračoval Bettman.

Najpravdepodobnejšou alternatívou, ak by súťaž pristúpila ku kroku, že dôjde rovno na vyraďovacie boje, je urobiť dvojice do play-off z percentuálneho podielu získaných bodov zo zápasov, keďže aktuálne majú viaceré tímy na konte menej odohraných stretnutí ako iné. Viac o tejto problematike v tomto článku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bettman: Nikto nevie, čo sa stane. Musíme sa pozerať na ostatných