Bettman chce diskutovať s Laraquom o bitkách

SITA|12. mar 2009 o 11:44

Najvyšší predstaviteľ severoamerickej hokejovej NHL komisár Gary Bettman sa chce osobne stretnúť s uznávaným bitkárom Georgesom Laraquom v priamej debate.

NAPLES. Najvyšší predstaviteľ severoamerickej hokejovej NHL komisár Gary Bettman sa chce osobne stretnúť s uznávaným bitkárom Georgesom Laraquom v priamej debate, na ktorú ho vyzval 32-ročný montrealský veterán.

"Rád by som sa stretol s Georgesom v rozhovore jeden na jedného," povedal Bettman a dodal: "Myslím si, že v dôkladnej diskusii by som ho mohol presvedčiť, že navrhované zmeny pravidiel nie sú tak ďaleko od stavu, s ktorým by aj on mohol byť spokojný." Priama komunikácia je po 16 rokoch vo funkcii pre Bettmana novinka.

Laraque, ktorý odohral v NHL 662 zápasov a zaznamenal v nich 150 bodov a 1089 trestných minút, kritizoval výsledky tohtotýždňového stretnutia generálnych manažérov klubov, ktoré sa zaoberalo elimináciou bitiek v súťaži. Jeho výsledkom budú prísnejšie sankcie pre pôvodcu bitky, ako aj 10-minútový trest pre hráča, ktorý zhodí rukavice po vhadzovaní.

"Generálni manažéri by sa mali usilovať urobiť bitky bezpečnejšími, a nie ich vytlačiť zo zápasov," myslí si bitkársky veterán a dodáva: "Vďaka pravidlu o pôvodcovi bitky pribudne viac lacných potýčiek, 10-minútové tresty nevyriešia bitky pri vhadzovaniach. Nech sa starajú o to, aby sa nezhadzovali prilby a o ďalšie veci, ktoré urobia bitky bezpečnejšími."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bettman chce diskutovať s Laraquom o bitkách