Bergeron nestráca vieru

SITA|10. jan 2009 o 22:50

Patrice Bergeron sa zotavuje z druhého otrasu mozgu za posledných štrnásť mesiacov.

BOSTON. Center hokejového Boston Bruins Patrice Bergeron, ktorý sa zotavuje z druhého otrasu mozgu za posledných štrnásť mesiacov, verí, že si v tejto sezóne zámorskej hokejovej NHL ešte zahrá.

„Som presvedčený, že v tomto ročníku ešte budem hrať. Nie je dôležité kedy,“ povedal Bergeron, keď prišiel navštíviť svojich spoluhráčov na tréning.

Bergeron vynechal 72 zápasov uplynulej sezóny pre otras mozgu po zákroku Randyho Jonesa z Philadelphie v závere októbra 2007. Opäť sa zranil 20. decembra 2008, keď ho tvrdo narazil Dennis Seidenberg z Caroliny. Bergeron pár minút ležal na ľade, potom mu pomohli spoluhráči. Dvadsaťtriročný útočník strávil noc v nemocnici a podrobil sa rôznym vyšetreniam.

„Symptómy, ktoré sa u mňa objavili, neboli až také zlé, ako tie pred rokom. Sledujem s lekármi môj stav a uvidíme, ako sa to vyvinie,“ poznamenal 23-ročný Bergeron, ktorý zatiaľ vynechal 10 zápasov Bruins. V 31 stretnutiach sezóny dal 4 góly a pridal 14 asistencií. „Je to frustrujúce. Na ľade som sa po vlaňajšku už cítil veľmi dobre a potom sa to stalo. Snažím sa však myslieť pozitívne,“ dodal Bergeron.

Nachádzate sa tu:
Domov