Berard dostane šancu zabojovať o miesto v tíme Islanders

SITA|31. aug 2007 o 12:09

UNIONDALE 31. augusta (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders vo štvrtok oznámil, že do tréningového kempu pred začiatkom budúcej sezóny sa zapojí aj držiteľ ceny pre najlepšieho nováčika ...

UNIONDALE 31. augusta (SITA) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders vo štvrtok oznámil, že do tréningového kempu pred začiatkom budúcej sezóny sa zapojí aj držiteľ ceny pre najlepšieho nováčika profiligy zo sezóny 1996/97 Bryan Berard. Tridsaťročný obranca v ňom zabojuje o miesto v prvom tíme "ostrovanov". "Bryan Berard je stále kvalitným obrancom a hráčom pre presilové hry. Sme radi, že mu môžeme dať príležitosť, aby opäť pôsobil v našom tíme," povedal generálny manažér Islanders Garth Snow.

Berard bol považovaný za obrovský talent a v drafte v roku 1995 si ho Ottawa vybrala z prvého miesta. Do NHL však vstúpil až v nasledujúcom ročníku, a to v drese Islanders. Jeho dobre sa vyvíjajúcu kariéru zabrzdilo počas pôsobenia v tíme Toronto Maple Leafs nepríjemné zranenie pravého oka po zásahu hokejkou od Mariána Hossu v roku 2000. Rodák z Woonsocketu takmer prišiel o oko, vynechal celú sezónu 2000/2001 a podrobil sa siedmim operáciám. V ročníku 2001/02 už však v drese New York Rangers odohral všetky duely základnej časti. Celkovo odohral Berard v NHL 565 duelov, v ktorých nazbieral 71 gólov a 230 asistencií. Okrem Islanders, Maple Leafs a Rangers neskôr pôsobil aj v Bostone, Chicagu a Columbuse, kde strávil posledné dve sezóny. V tej poslednej odohral pre operáciu chrbta iba 11 stretnutí.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Berard dostane šancu zabojovať o miesto v tíme Islanders