Benzema zostáva v Lyone

Karim Benzema (uprostred) sa na odchod z Lyonu nechystá.
Karim Benzema (uprostred) sa na odchod z Lyonu nechystá. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. mar 2009 o 09:28

Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema napriek vypadnutiu Olympique Lyon v osemfinále Ligy majstrov vyhlásil, že v tíme bude pôsobiť aj v ďalšej sezóne.

LYON. Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema napriek vypadnutiu Olympique Lyon v osemfinále Ligy majstrov vyhlásil, že v tíme sériového majstra krajiny "galského kohúta" bude pôsobiť aj v ďalšej sezóne.

"Ostávam v Lyone," presvedčivo vyhlásil v rozhovore pre televíznu stanicu Eurosport. "Mám pred sebou veľa práce. V Lyone sa mám veľmi dobre, klub hrá v Lige majstrov každú sezónu a som dobre adaptovaný v mužstve. Ďalšiu sezónu ostanem v Lyone."

Zdá sa, že Benzema niekoľko týždňov médiá ťahal za nos tým, že opakovane trval na oznámení odchodu z Lyonu. Na otázku, kedy sa rozhodol opustiť Lyon, odpovedal: "Pred dvojzápasom proti Barcelone. Povedal som, že urobím rozhodnutie po zápasoch, povedal som to však bez rozmyslu. Úprimne, v Lyone chcem ostať, aj keď niektoré slabé výkony ma trochu zneistili."

Napriek údajnému záujmu mnohých svetových topklubov, Benzema oznámil, že sa ešte necíti byť pripravený na taký veľký skok v tomto stupni jeho kariéry. "Stále mám pred sebou dlhú cestu pred dosiahnutím naozaj vysokého stupňa kvality," prehlásil Benzema.

Nachádzate sa tu:
Domov