Bekele by súhlasil so súbojom s Boltom na 700 m

SITA|3. sep 2009 o 19:07

Šprintér Usain Bolt a vytrvalec Kenenisa Bekele, ktorí sú momentálne pri svojich štartoch takmer neporaziteľní, si možno už čoskoro spoločne zmerajú svoje sily.

BRUSEL.

Už v berlínskom dejisku svetového atletického šampionátu navrhol majster sveta na 5000 aj 10 000 metrov Bekele manažérom mítingov, aby zorganizovali jeho súboj s Usainom Boltom na kompromisnej trati 800 metrov. Jamajský šprintér neskôr reagoval s úsmevom: "Na šesťstovke by som si na Kenenisu trúfal. Ale na 800 m? Asi nie."

Do úvahy preto prichádza ďalší návrh - zmerať sily týchto dvoch osobností svetovej atletiky na trati dlhej 700 m. "Ak bude Usain súhlasiť a niekto bude chcieť tento súboj zorganizovať, budem pripravený," uviedol držiteľ svetového rekordu na 10 000 metrov i na trati polovičnej dĺžky pred záverečným šiestym podujatím prestížneho seriálu Zlatá liga v Bruseli.

"Bežať šesťsto metrov by pre neho bolo asi priveľkou výhodou," pokračoval Bekele, podľa ktorého by 23-ročný Bolt získal počas prvého kola dostatočný náskok: "Potreboval by som tak osemsto metrov, možno by však stačilo aj sedemsto."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Bekele by súhlasil so súbojom s Boltom na 700 m