Johaugová má za sebou víťazný návrat, konkurenciu deklasovala

Therese Johaugová.
Therese Johaugová. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. mar 2024 o 16:18

Tridsaťpäťročná Johaugová sa pred desiatimi mesiacmi stala mamou, no rozhodla sa vrátiť k behu.

OSLO. Štvornásobná olympijská víťazka v behu na lyžiach Therese Johaugová má za sebou úspešný návrat do bielej stopy.

Dva roky po ukončení kariéry deklasovala v sobotu konkurenciu na nórskom šampionáte, keď suverénne triumfovala v behu na 30 km voľne.

Tridsaťpäťročná Johaugová sa pred desiatimi mesiacmi stala mamou, no rozhodla sa vrátiť k behu a v Lillehammeri dokázala svoje kvality.

Pred druhou v poradí Američankou Sophiou Laukliovou mala v cieli takmer trojminútový náskok a výrazne predstihla všetky členky nórskej reprezentácie. Najlepšia nórska zástupkyňa v SP v tejto sezóne Heidi Wengová zaostala za Johaugovou až o 3:34 min.

"Ak mám byť úprimná, nemám ani veľmi natrénované. Väčšinou sa to pohybuje medzi 10 až 15 hodinami týždenne. Trénujem však trochu inak ako predtým. Keď máte dieťa, musíte to robiť inak ako predtým," povedala Johaugová pre nórsky denník Dagbladet.

"Tešim sa, že som to zvládla. Nečakala som, že to pôjde tak dobre. V každom prípade je veľká zábava opäť stáť na lyžiach a súťažiť," tvrdí 14-násobná majsterka sveta.

Bývalý nórsky reprezentant Martin Johnsrud Sundby bol šokovaný, akú mala v porovnaní s konkurenciou prevahu.

"Je ťažké pochopiť, ako veľmi za ňou zaostali najlepšie nórske reprezentantky. Čakal som, že Therese bude bojovať o víťazstvo, ale toto je knokaut," povedal Sundby pre televíziu NRK.

V zákulisí sa špekuluje o možnom štarte Johaugovej na budúcoročných MS v severskom lyžovaní, ktoré budú v nórskom Trondheime.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Johaugová má za sebou víťazný návrat, konkurenciu deklasovala