Beckham prestúpil do PSG, hrať bude zadarmo

(Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, TASR|31. jan 2013 o 13:04

Pre francúzsky futbal i Paríž je skvelé, že príde, tvrdí Beckhamov nový spoluhráč Zlatan Ibrahimovič.

BRATISLAVA. Už nepatrí medzi najlepších a herne chátra. Aj napriek tomu je David Beckham jedným z najlepšie zarábajúcich futbalistov sveta.

Súperi sa ho boja. Ale skôr preto, že ich oberá o lukratívne sponzorské zmluvy. Tie mu zaručujú oveľa vyšší príjem ako jeho plat.

„David je novodobý mesiáš reklamy a biznisu. Pre publikum je nositeľom imidžu. Pokojná tetovaná stopercentná hviezda,“ cituje Times sociológa Parkera.

Mal jedenásť ponúk

Beckham (37 r.) v decembri skončil angažmán v Los Angeles Galaxy, mohol si vyberať z jedenástich ponúk.

„Chceli ma v Európe, Amerike, Afrike, Rusku, Číne i na Strednom východe,“ tvrdil Angličan. A vybral si Paríž Saint Germain. Klub, ktorý v poslednom období najviac minul na nákup posíl. Vyše dvesto miliónov eur.

Beckham na tlačovke oznámil, že celú svoju mzdu venuje na detskú charitu.

„Parížsky projekt musí byť pre neho veľmi vzrušujúci. Ak chce získať ďalšie trofeje, práve Saint Germain je ten pravý,“ citujú francúzske médiá Zlatana Ibrahimoviča, najväčšie eso klubu, ktorý vlastnia katarskí šejkovia.

„V tíme bude síce až druhým najlepším hráčom, ale zato bude najatraktívnejším Angličanom vo Francúzsku,“ vtipkoval Ibrahimovič.

„Pre francúzsky futbal je skvelé, že príde. S tímom, ktorý sa tu dáva dohromady, môžeme do dvoch rokov vyhrať Ligu majstrov.“

Búrlivé oslavy

O polnoci sa vo väčšine európskych krajín skončilo prestupové obdobie.

Najviac zaujal transfer Maria Balotelliho – z Manchestru City do milánskeho AC za zhruba dvadsať miliónov eur. Talian dal pritom v tejto sezóne v Premier League iba jeden gól.

Jeho príchod vyvolal búrlivé oslavy, ktoré sa skončili konfliktom fanúšikov s políciou. Balotelli skákal s davom, nechýbala pyrotechnika.

Už po pár hodinách angažmán sa predali tisícky dresov s číslom deväť, ktoré nosí kontroverzný Balotelli v reprezentácii.

Atraktívne posily získal Galatasaray Istanbul: Wesleyho Sneijdera (z Interu Miláno za 7,5 milióna eur) i Didiera Drogbu (Šanghaj).

Podľa tureckých médií zarobia obaja štyri milióny eur ročne. Mimochodom, v Číne údajne bral Drogba 230-tisíc eur týždenne – no neskôr vraj mal problémy s meškaním výplaty.

Vedenie Šanghaja sa chce však sťažovať vo FIFA na Galatasaray. Turci podľa nich podpísali s Drogbom kontrakt aj napriek tomu, že má ešte platnú zmluvu v Číne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Beckham prestúpil do PSG, hrať bude zadarmo