Becker Djokovičovi: Zvládol si to, Jakšičová: Idemooo

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. feb 2015 o 15:44

Ohlasy osobností na víťazstvo Novaka Djokoviča vo finále Australian Open.

Marion Bartoliová (Fr.): "Gratulujem, Andy Murray, k skvelému finále!! Som taká šťastná, že Ťa registrujem tam, kde patríš. Obrovské blahoženie, Novak Djokovič, k piatemu titulu na Australian Open."

Jovana Jakšičová (Srb.): "Bravooooo, Djoker Nole!!! Všetka česť, legenda!!! Idemooo."

Viktoria Azarenková (Biel.): "Dobre zvládnuté, Nole."

Brad Gilbert (USA): "Novak Djokovič uspel v 32 z ostatných 33 svojich zápasov na tomto turnaji. Za stavu 3:3 v treťom sete odvrátil brejkbal, bol to ozrutný bod zlomu. Aussie Open tento rok so 703 000 divákmi. Blízko k hodnote 713 000 z vlaňajších US Open."

Nick Kyrgios (Aus.): "Canberra je taká tichá v porovnaní s Melbourne."

Greg Rusedski (V. Brit.): "Uznanie Djokovičovi, ktorý nám ukázal, prečo je jednotkou. Murray môže byť veľmi hrdý na to, ako si počínal počas tohto turnaja."

Boris Becker (Nem.): "Zvládol si to, @djokernole #TeamDjokovic #AusOpen !!!"

Ohlasy srbských médií:

Blic (Srb.): "Kráľ sa vrátil na trón. Ukázal, aká veľká bola jeho túžba dobyť späť stratenú korunu na Australian Open. Na celom svete niet väčšieho od Novaka Djokoviča. A v Melbourne už vôbec nie, triumfoval tam piaty raz."

Mondo (Srb): "Legenda: Djokovič si piaty raz podmanil Austráliu. Napísal novú kapitolu tenisovej histórie. Dokázal to, čo sa pred ním nikomu nepodarilo počas 47 rokov trvania Open Ery."

B92 (Srb.): "Novak piaty raz na melbournskom vrchole! Napriek zlému výkonu v semifinále proti Wawrinkovi a bez ohľadu na to, že mal o deň menej na oddych, bol v stave predviesť mimoriadny výkon proti vyburcovanému Murraymu."

Sportske (Srb.): "Kde ste, teraz, 'experti'? Mudrlanti dostali adekvátnu odpoveď. Novak Djokovič umlčal skepsu, ktorá panovala pred finále, a potvrdil, že je NAJLEPŠÍ! Bravo, Nole!"

Večerne novosti (Srb.): "Dlho to bol veľký boj, ale najlepší tenista sveta zlomil v treťom sete Murrayho odpor a vo štvrtom ho deklasoval."

Ohlasy ďalších médií:

ATP (USA): "Djokovič na Australian Open tvorí históriu. Už je len o jeden miestny titul za Royom Emersonom, skvelým šampiónom z rokov 1961 a 1963 - 1967. Celkovo ôsmym grandslamovým triumfom sa dotiahol k Andremu Agassimu, Jimmymu Connorsovi, Ivanovi Lendlovi, Fredovi Perrymu a Kenovi Rosewallovi."

Tennis.com (USA): "Po dvoch vyčerpávajúcich a strhujúcich tajbrejkových setoch Novak Djokovič postupne zmarginalizoval Murrayho."

Daily Mail (V. Brit.): "Andy Murray mal svoje šance, ale napokon ho Novak Djokovič ubojoval a vykopol zo zápasu. Srbský rival sa zrejme pohrával so súperovou koncentráciou, keď občas dával najavo, že je fyzicky dolu, ale potom sa zázračne pozviechal a strhol víťazstvo na svoju stranu."

Sporting Life (V. Brit.): "Djokovič, čarodejník z Oz. Murray už má na konte šesť prehier v grandslamových finále."

L'Equipe (Fr.): "Djokovič je v Austrálii ako doma. Prvé dva sety finále trvali 2:32 h, potom sa Murray zlomil, keď nevyužil brejkbal za stavu 3:3 v treťom."

Marca (Šp.): "Murray sa dostával súperovi na korienok, ale napokon vyfučal. Hráčom typu Rafaela Nadala či Novaka Djokoviča neslobodno dopriať druhý dych."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Becker Djokovičovi: Zvládol si to, Jakšičová: Idemooo