Beck víťazom štvorhry na challengeri ATP v Bergame

SITA|7. mar 2009 o 18:26

Slovenský tenista Karol Beck a Čech Jaroslav Levinský sa stali víťazmi štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Internazionali di Tennis di Bergamo v talianskom Bergame.

BERGAMO. Slovenský tenista Karol Beck a Čech Jaroslav Levinský sa stali víťazmi štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Internazionali di Tennis di Bergamo v talianskom Bergame (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch v hale).

V sobotňajšom finále miestnej deblovej súťaže si nenasadená slovensko-česká dvojica poradila s trojkami žrebu, Juhoafričanom Chrisom Haggardom a Čechom Pavlom Víznerom, za 83 minút 7:6 (6), 6:4.

Pre Becka a Levinského ide už o ôsmy jednotlivý triumf v rade. Minulý týždeň sa radovali z trofeje na challengeri vo francúzskom Besancone. Teraz si odnášajú 110 bodov do renkingu a spoločný šek na 6600 eur. Paradoxom je, že 26-ročný niekdajší 36. hráč singlového hodnotenia ATP Beck na oboch týchto turnajoch prehral vo dvojhre už v 1. kole. "Bolo to tesné finále, rozhodlo pár loptičiek. Som rád, že sa nám s "Levošom" podarilo vyhrať druhý turnaj za sebou. Najbližšie ma čaká kvalifikácia v Miami," komentoval pre agentúru SITA Karol Beck.

Momentálne 416. muž deblového systému Beck a 28-ročný rodák z Valašského Meziříčí Levinský si 1. februára 2009 vybojovali titul vo štvorhre na challengeri v nemeckom Heilbronne a tento rok majú v párových zápasoch bilanciu 13:1. Jedinú prehru utrpeli vo štvrťfinále na challengeri v Belehrade s ukrajinským tandemom Sergej Bubka, Sergij Stachovskij.

Zvolenský rodák Beck má na konte už 11 deblových primátov s hodnotou ATP Challenger Tour. V spomenutom Heilbronne hral párovú súťaž po prvý raz od marca 2008 a turnajový triumf v nej zaznamenal premiérovo od challengeru v novembri 2004 v ukrajinskom Dnepropetrovsku. Aj vtedy bol jeho partnerom Levinský.

Beck, Levinský (SR/ČR) - Haggard, Vízner (3-JAR/ČR) 7:6 (6), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck víťazom štvorhry na challengeri ATP v Bergame