Bayern len remizoval, napriek tomu sa vzdialil Werderu

SITA|25. feb 2008 o 14:29

BERLÍN 25. februára (SITA) - Futbalisti Bayernu Mníchov nedokázali naplno využiť prehru svojho najväčšieho prenasledovateľa na čele nemeckej najvyššej súťaže Werderu Brémy na pôde Eintrachtu Frankfurt ...

BERLÍN 25. februára (SITA) - Futbalisti Bayernu Mníchov nedokázali naplno využiť prehru svojho najväčšieho prenasledovateľa na čele nemeckej najvyššej súťaže Werderu Brémy na pôde Eintrachtu Frankfurt (0:1), ale napriek tomu zvýšili svoj náskok na vedúcej pozícii I. bundesligy pred zverencami Thomasa Schaafa na štyri body. Bavorom k tomu stačila remíza v nedeľňajšom stretnutí 21. kola v Allianz Arene pred takmer 70-tisícovou kulisou s Hamburgerom SV (1:1). Oba góly prišli až po zmene strán, keď najskôr poslal hosťujúci tím do vedenia po fatálnej chybe stopéra Lucia chorvátsky útočník Ivica Olič, no už o šesť minút neskôr pripravil navrátilec po zranení Franck Ribéry gólovú pozíciu pre Brazílčana Zé Roberta. "Naozaj je veľmi nemilé, že sme takto stratili dva body. Celý zápas sme mali úplne pod kontrolou, Hamburg sme k ničomu nepustili," povedal po dueli tréner Bayernu Ottmar Hitzfeld, pričom generálny manažér klubu Uli Hoeness bol ešte ostrejší: "Doslova sme zahodili šancu reálne sa odpútať do Brémčanov. Náš tím má už tradične problémy vyrovnať sa s takýmto tlakom." Pohodu na tvárach členov realizačného tímu a predstaviteľov mníchovského klubu nepridal ani holandský stredopoliar Mark van Bommel, ktorý v nadstavenom čase videl červenú kartu.

Werder mohol v sobotňajšom zápase proti Frankfurtu rátať už aj s uzdraveným brazílskym špílmachrom Diegom. Práve ten však prekazil plány tretieho tímu z uplynulej bundesligovej sezóny, keď v 40. min putoval predčasne pod sprchy. Domáci Eintracht dokázal využiť presilovku 11 minút po zmene strán zásluhou gréckeho kanoniera Amanatidisa. "Jednoducho sme nedokázali premeniť naše šance, ktoré sme si vypracovali aj napriek početnej nevýhode," krátko a jednoducho vysvetlil príčiny prehry svojich zverencov tréner Thomas Schaaf.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern len remizoval, napriek tomu sa vzdialil Werderu