Bývalá jednotka draftu si obnovila zranenie, mimo bude ďalšie týždne

Zion Williamson.
Zion Williamson. (Autor: Twitter Legion Hoops)
SITA|13. feb 2023 o 15:36

Americký basketbalista v tejto sezóne odohral len 29 zápasov.

METAIRIE. Hviezdny americký basketbalista Zion Williamson z klubu zámorskej NBA New Orleans Pelicans bude svojmu tímu chýbať ešte niekoľko týždňov pre zranenie zadného stehenného svalu, pre ktoré už vynechal ostatných dvadsať zápasov.

Dvadsaťdvaročná jednotka draftu nováčikov z roku 2019 nehrala od 2. januára a po nedávnom návrate do tréningového procesu si obnovila spomenuté poranenie.

"Treba povedať, že to neniesol úplne najlepšie, lebo bol naozaj usilovný pri rekonvalescencii. Bohužiaľ, tento typ zranenia sa veľmi často obnovuje.

On však neurobil nič zle, takéto zranenie sa ťažko lieči. Určite je v lige viacero hráčov s podobným problémom, nie je to nič výnimočné," povedal o stave mladého krídelníka šéf basketbalových operácií v klube Pelicans David Griffin.

Zion Williamson odohral v tejto sezóne NBA iba 29 z 57 zápasov svojho tímu, no v každom z nich zaznamenal v priemere 26 bodov, 7 doskokov a 4,6 asistencie.

New Orleans bez neho v zostave prehralo 16 z 28 duelov, tím je momentálne na 7. mieste v tabuľke Západnej konferencie s bilanciou 29 triumfov a 28 prehier.

"Všetci súcitíme so Zionom, musí byť teraz mentálne správne nastavený. Je to tiež príležitosť pre ostatných hráčov, aby sa viac zomkli. Zion musí pokračovať v rehabilitáciách, aby sa ešte mohol vrátiť na palubovku.

Zaviedli sme si tu určitý štandard a vieme, ako chceme hrať. Musíme sa toho držať a byť súdržní, kým bude Zion mimo hry. Veríme, že to zvládneme. Vieme, čo dokážeme," uviedol tréner Pelicans Willie Green o nálade v mužstve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bývalá jednotka draftu si obnovila zranenie, mimo bude ďalšie týždne