Spišskí Rytieri postúpili do Final Four, napodobnia ich Levice?

Spišskí Rytieri.
Spišskí Rytieri. (Autor: TASR – František Iván)
TASR|1. feb 2022 o 19:25 (aktualizované 1. feb 2022 o 21:17)

Slovenský majster opäť zdolal slovinského súpera.

BRATISLAVA. Basketbalisti Spišských Rytierov potvrdili úlohu favorita a postúpili do semifinále Alpsko-jadranského pohára 2021/2022.

Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili v utorok nad slovinským KK Šenčur GGD 88:77, pričom v prvom zápase si vypracovali sedembodový náskok.

Najlepším strelcom domáceho tímu bol s 30 bodmi Ivan Gavrilovič. V semifinále narazia Spišiaci na víťaza duelu BK Pardubice - Nutrisport Ilirija.

Ešte nepovedali posledné slovo

"V prvom rade gratulujem našim chlapcom k postupu do Final Four. Zároveň chcem poďakovať hosťom za predvedenú hru a za to, že nezložili po prvom polčase zbrane a bojovali až do konca," hovoril tréner Štefan Svitek.

"Hrali sme veľmi dobre, hlavne v prvom polčase v obrane, vďaka ktorej sme si vybudovali rozhodujúci náskok. V druhom polčase sme sa opäť nevyhli hluchým minútam, na tomto musíme jednoznačne zapracovať," dodal.

"Bol to veľmi náročný a fyzický zápas. Behali sme ako 'šialení', hlavne v druhom polčase, keď Šenčur zvýšil obrátky. My sme po výbornom prvom polčase poľavili v druhej polovici zápasu v koncentrácii, čo sa nám nesmie stávať.

Tešíme sa na účasť na finálovom turnaji, verím, že sme nepovedali posledné slovo. Klobúk dole za to, ako zahral Ivan Gavrilovič," zhodnotil Marko Stevanovič.

Juríček nebol spokojný

Na postup do semifinále môže pomýšľať aj ďalší slovenský klub. Patrioti Levice totiž v 1. štvrťfinálovom zápase zdolali český tím BK Ústí nad Labem 83:76.

Najlepšími strelcami domáceho kolektívu boli s 18 bodmi Deshawn Freeman a Viktor Juríček. Levice síce v zápase dlho prehrávali, pred záverečnou štvrtinou to bolo 56:60, ale napokon si pred odvetou vypracovali náskok.

"Dôležité je, že sme vyhrali. Myslím si, že nemôžeme byť vôbec spokojní s tým, ako sme hrali, hlavne v obrane. Som toho názoru, že zápas u nich bude oveľa ťažší a že musíme prísť s úplne iným prístupom.

Aspoň v štvrtej štvrtine sme zapli. Veľmi veľa bodov sme však inkasovali v prvom polčase. Musíme sa toho do budúcna vyvarovať," povedal Juríček.

Alpsko-jadranský pohár 2021/2022:


Štvrťfinále - odveta:

Spišskí Rytieri - KK Šenčur GGD 88:77 (44:28)

Najviac bodov: Gavrilovič 30, Dennis 14, Morsell 13 - Ahmedovič 19, Rebec 16, Martinčič a Ozegovič po 15

/prvý zápas - 93:86, Spišskí Rytieri postúpili do semifinále/

Štvrťfinále - 1. zápas:

Patrioti Levice - Ústí nad Labem 83:76 (42:43)

Najviac bodov: Freeman a Juríček 18, Trotter 17 - Pecka 25, Autrey 13, Svejcar 10

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Spišskí Rytieri postúpili do Final Four, napodobnia ich Levice?