Brodzianskeho návrat do Španielska? Sú to len reči novinárov, tvrdí tréner Partizanu

Vladimír Brodziansky v tíme Joventut.
Vladimír Brodziansky v tíme Joventut. (Autor: penya1930 - Instagram)
Martin Kozinka|17. jan 2023 o 12:23

O slovenského reprezentanta prejavil záujem jeho bývalý tím.

BRATISLAVA. Španielsky basketbalový tím Joventut Badalona rokuje so srbským celkom Partizan Mozzart Bet Belehrad o tom, aby sa slovenský reprezentant Vladimír Brodziansky vrátil do Španielska.

Včera (16.1.) o tom informovali španielske médiá.

Hlavný tréner srbského tímu Zeljko Obradovič priznal, že medzi Joventutom a Partizanom prebiehajú rozhovory o prestupe Brodzianskeho, ale tím z Belehradu ešte nevyslovil konečné rozhodnutie.

„Naskytla sa situácia s Joventutom, ale rozhodneme sa až v blízkej budúcnosti,” citoval Obradoviča portál BasketNews.

„Zatiaľ sme neprijali žiadne rozhodnutie. Všetky tie reči sú úlohou novinárov,“ zdôraznil Obradovič a následne pripomenul nedávny príchod Chima Monekeho do tímu AS Monaco.

Podľa neho médiá nafúknu každú zmienku o Partizane a možnom príchode hráčov.

„Dnes som čítal o tom, že nejaký hráč, už ani neviem kto, podpísal zmluvu s Monakom a že bol s nami na rokovaní. Pozrite sa, koľko hráčov “prešlo” Partizanom od júla.

Ľudia sa čudujú, kde žijeme,” povedal Obradovič, kedže Monako s Partizanom boli podľa novinárov favoritmi na zisk hráča z americkej G-League.

Najlepší slovenský basketbalista v súčasnosti začal túto sezónu v tureckom Basaksehire, kde zaujal svojimi výkonmi proti dvom z najlepších tímov v Európe Fenerbahce a Anadolu Efes. 

Debutoval 2. októbra proti Fenerbahce, ktorému nastrieľal 13 bodov za 27 minút hry. Z duelu si odniesol index užitočnosti devätnásť. 

Neskôr čelil dvojnásobnému víťazovi Euroligy v rade Anadolu Efes. V tomto zápase bol s jedenástimi bodmi najlepším strelcom tímu. K nim pridal aj šesť doskokov. 

Do Belehradu pricestoval 11. novembra a s Partizanom podpísal trojmesačnú zmluvu. Tím ho využil počas obdobia, kedy množstvo hráčov trápili zranenia. Svojimi výkonmi však nepresvedčil.

V najprestížnejšej európskej súťaži Euroliga odohral päť zápasov, v ktorých dostával v priemere 10 minút na zápas a pridával 2,2 bodu a 1,4 doskoku na zápas.

Naposledy v tejto súťaži odohral zápas v polovici decembra proti francúzskemu Asvelu. Po tom, ako sa Partizanu vrátili zranení hráči, z posledných jedenástich zápasov vyhrali desať.

Slovenský reprezentant bol z týchto zápasov v zostave srbského celku iba trikrát.

Brodziansky obliekal dres Joventutu v dvoch sezónach medzi rokmi 2020 a 2022. Eurocup je po Eurolige druhou najprestížnejšou európskou súťažou, v ktorej sa stretávaju celky z celého kontinentu.

Španielsky celok do tejto súťaže patril a Brodziansky bol jeden z kľúčových hráčov v tíme. V súťaži odohral celkovo 34 zápasov.

Mal v nich priemer 11,9 bodu na zápas s veľmi dobrými percentami úspešnosti streľby - 56,9 % za dva body a 44,9 % za tri body. 

Na pozícii číslo štyri hrá v Joventute Američan Henry Ellenson. Ten v španielskej najvyššej súťaži priemeruje solídne čísla (10,6 bodu a 5,1 doskoku na zápas). 

Brodziansky je s výškou dva metre a jedenásť centimetrov podkošový hráč, ale streľbou a prácou za perimetrom by sa nestratil ani na krídle.

Hráč “La Penya” Guillem Vives, ktorý začína zápasy na pozícii krídelníka, dosahuje priemer 5,4 bodu na zápas a spoza perimetra páli s 30-percentnou úspešnosťou streľby.

Je škoda, že sa Brodziansky v Eurolige neudržal. Naopak, je dobré, že bude mať opäť zápasovú prax a hrať v európskej pohárovej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Brodzianskeho návrat do Španielska? Sú to len reči novinárov, tvrdí tréner Partizanu