Brodzianskeho sen sa má rozplynúť. S Kuricom mali slovenský súboj v Eurolige

Vladimír Brodziansky.
Vladimír Brodziansky. (Autor: partizanbc - Instagram)
Martin Kozinka|5. jan 2023 o 17:15

Ako sa posledné dve mesiace darilo slovenským basketbalistom v zahraničí?

BRATISLAVA. Počas sezóny 2010/11 obliekali dresy tímov z Euroligy slovenskí basketbalisti Anton Gavel (Brose Bamberg) a Martin Rančík (Baskonia). Vzájomný zápas však celky medzi sebou neodohrali.

V deviatom kole tohtoročnej edície Euroligy na seba narazili dvaja hráči so slovenským pasom. Vladimír Brodziansky v drese Partizanu Belehrad a Kyle Kuric v drese Barcelony.

Pre prvého menovaného to bol kariérny debut v najprestížnejšej európskej súťaži, pre druhého to bol prvý zápas po zranení.

Obaja si pripísali na svoje konto tri body po úspešnej strele spoza perimetra. Brodziansky však v zápase odohral o deväť minút viac a pridal v ňom aj päť doskokov.

Kuric v nasledujúcom zápase v lige dostal 27 minút na palubovke, pričom nastrieľal 14 bodov, čo je doposiaľ jeho najlepší bodový výkon sezóny.

Basketbalista Barcelony priemeruje v tomto ročníku 6 bodov na duel, pričom na palubovke dostáva 20 minút na zápas v španielskej súťaži Liga Endesa, ktorú môžete sledovať na obrazovkách televízie JOJ Šport.

Zlepšiť bude musieť najmä streľbu. Doteraz bol známy svojim umením presnej streľby z diaľky. Vo svojej kariére je po prvýkrát pod 30-percentnou úspešnosťou streľby za tri body.

Sú to bohužiaľ jeho najmenšie čísla v kariére, avšak vzhľadom k zraneniam a súčasnej šírke rotácie v zostave kouča Šarunasa Jasikevičiusa mu treba dať ešte čas na zotavenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Brodzianskeho sen sa má rozplynúť. S Kuricom mali slovenský súboj v Eurolige