Za štyri mesiace okúsil všetko. Hral proti šampiónom, teraz ho čaká staronová výzva

Šimon Krajčovič, Vladimír Brodziansky a Kyle Kuric.
Šimon Krajčovič, Vladimír Brodziansky a Kyle Kuric. (Autor: Instagram - Die Eisbaeren, Penya1930 a FCBBasket)
Martin Kozinka|4. feb 2023 o 08:05

Ako sa darilo slovenským basketbalistom v zahraničí?

BRATISLAVA. Slovenský basketbalový reprezentant Vladimír Brodziansky sa dohodol so španielskym tímom Joventut Badalona na zmluve do konca sezóny.

Po pôsobení v Turecku a Srbsku sa slovenský podkošový hráč vráti do tímu, kde prežil svoje najproduktívnejšie obdobie v kariére. 

Dvadsaťosemročný rodák z Prievidze obliekal dres Joventutu v rokoch 2020 - 2022. V sezóne 2020/21 priemeroval v základnej časti Ligy Endesa 10,4 bodu a 3,2 doskoku na zápas. 

V nasledujúcej sezóne mal 9,3 bodu a štyri doskoky na duel a dosahoval výborné percento úspešnosti streľby z diaľky. Konkrétne 43,8-percenta. Z 89 trojbodových pokusov premenil až 39.

Taktiež sa mu darilo v druhej najvyššej európskej pohárovej súťaži Eurocupe, kde priemeroval 12,3 bodu a 3,8 doskoku na zápas.

„Vždy je dobré sa sem vrátiť. Poznám väčšinu spoluhráčov a zamestnancov a chcem prísť pomôcť tímu vyhrávať zápasy a pokračovať v raste.

Vždy pomôže, keď poznáte herný systém, trénera a zápasy, ktoré budete hrať,” povedal Brodziansky po návrate do Badalony pre oficiálny klubový web.

Zahral si proti európskej elite

Už o dva týždne čaká na Joventut náročný zápas vo štvrťfinále Španielskeho pohára proti výborne rozbehnutej Baskonii. Celá súťaž s najlepšou osmičkou sa odohrá práve v aréne v Badalone.

„Pohár je pre nás veľkou príležitosťou. Je dobré, že ho hráme tu v Badalone a myslím si, že to bude veľká vec pre celé mesto a tím. Chceme vyhrať čo najviac zápasov,” dodal Slovák.

Nedávno bol Brodziansky na lavičke v euroligovom derby zápase medzi Crvenou Zvezdou a jeho Partizanom. Do derby o Belehrad však nezasiahol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Za štyri mesiace okúsil všetko. Hral proti šampiónom, teraz ho čaká staronová výzva