Westbrooka šokovala učiteľka v škôlke. Svoje deti už nechce brať na zápasy NBA

Russell Westbrook.
Russell Westbrook. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. mar 2022 o 14:40

Basketbalisti Los Angeles Kings prehrávajú, manželke Russella Westbrooka sa vyhrážali smrťou.

LOS ANGELES. Basketbalisti Los Angeles Lakers vyhrali z posledných desiatich zápasov v NBA iba dva. Najnovšie podľahli San Antioniu Spurs na jeho palubovke 110:117 a hráči Lakers čelia vlne kritiky.

Terčom sklamania fanúšikov sa stal aj stredný rozohrávač Russell Westbrook.

Manželka tridsaťtriročného Američana zverejnila na sieti Twitter, že dostala vyhrážky aj smrťou a rôzne urážlivé správy.

“Stopercentne si stojím za svojou manželkou a za tým, ako sa cíti. Neprekáža mi kritika ohľadne mojej hry. V momente, keď sa hanobí moje meno, ide už o problém,“ cituje BBC Westbrooka, ktorého fanúšikovia kritizujúc jeho výkony premenovali na “Westbrick“.

Jeden z najväčších univerzálov NBA si rozsah tohto problému uvedomil, keď sa rozprával s učiteľkou svojho štvorročného syna Noaha, ktorá mu prezradila, ako je malý chlapec hrdý na svoje priezvisko.

Okrem syna majú s manželkou Ninou Earl aj trojročné dvojičky - dievčatká Skye a Jordyn.

“Sedel som v šoku a napadlo mi, že už nemôžem dovoliť, aby ľudia špinili moje meno. Mnohokrát som to nechal tak, ale teraz je čas to zastaviť. Uistím sa, že hanobenie môjho mena zastavím už v zárodku,“ uviedol Westbrook, ktorý proti Spurs zaznamenal 17 bodov a 10 doskokov.

“Nechcem brať svoje deti na zápasy, aby počuli, ako ľudia bezdôvodne nadávajú ich otcovi a oslovujú ho rôznymi prezývkami, keď hrá hru, ktorú miluje,“ doplnil basketbalista.

Russell Westbrook.
Russell Westbrook. (Autor: TASR/AP)

Russell Westbrook získal v sezóne 2016/2017 ocenenie pre najužitočnejšieho hráča NBA. Dvakrát reprezentoval Spojené štáty americké, s ktorými vybojoval zlato na majstrovstvách sveta 2010 v Turecku a rovnaký kov si doviezol aj z letných olympijských hier v Londýne 2012.

V zápase San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers došlo k vyrovnaniu rekordu na trénerskej lavičke. Tréner Spurs Gregg Popovich si pripísal 1335. víťazstvo v základnej časti, čím vyrovnal rekord Dona Nelsona.

Sedemdesiattriročný veterán má šancu na jeho prekonanie v stredu, keď jeho tím hostí Toronto Raptors.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Westbrooka šokovala učiteľka v škôlke. Svoje deti už nechce brať na zápasy NBA