Slovenský pohár ide do finále, favoritom sú domáce hráčky Piešťan

Piešťanské Čajky.
Piešťanské Čajky. (Autor: TASR)
SITA|19. jan 2023 o 13:10

Vlaňajšie prvenstvo budú v kúpeľnom meste obhajovať hráčky Ružomberka.

BRATISLAVA. Piešťany budú od piatka do nedele dejiskom záverečného turnaja Slovenského pohára basketbalistiek.

Prvenstvo spred roka budú obhajovať Ružomberčanky, no domáce Piešťanské Čajky by ako úradujúce ligové šampiónky druhýkrát v histórii rady zdvihli nad hlavy víťaznú trofej. V minulosti hráčky Piešťan ovládli túto súťaž iba raz - podarilo sa im to ešte v sezóne 2016/2017.

Domáce hráčky sú v lige zatiaľ bez prehry

"Je pred nami ďalšia výzva. Každý zápas je pre nás dôležitý, preto musíme byť motivované. Samozrejme, istý tlak na nás bude, ale tlak nás nemôže rozhodiť.

Musíme byť pripravení, pretože nebude žiaden čas na výhovorky alebo opakovania," uviedla na oficiálnom webe domáceho klubu čiernohorská rozohrávačka Božica Mujovičová.

Hráčky Ružomberka a Piešťan sú nasadené priamo do sobotňajšieho semifinále, už v piatok budú o postup doň bojovať basketbalistky Banskej Bystrice, Šamorína a dva tímy z Košíc.

"Na Slovenský pohár sa teším. Je to možnosť, ako sa ako tím ukázať. Myslím si, že urobíme všetko, aby sme dosiahli na čo najlepšie výsledky. Sú od nás očakávania a istý tlak, pretože sme ešte v lige neprehrali.

"Urobíme všetko pre úspech"

Všetky oči budú na nás, máme na chrbtoch povestný terčík, preto dúfam, že sa nám podarí predĺžiť túto sériu. Chceme tiež ukázať, prečo sme sa v Eurocupe dostali tak ďaleko.

Je výhoda, že svojho semifinálového súpera uvidíme v akcii," poznamenala americká legionárka Ke'Shunan Jamesová rovnako z piešťanského tímu a doplnila: "Naše tréningy sú teraz ťažšie.

Každým dňom pracujeme viac a viac, aby sme boli pripravené na to, že urobíme všetko pre úspech. Kľúčom bude hrať tvrdo, kolektívne a hrať náš basketbal. Ak zostaneme koncentrované a pripravené, tak si nemyslím, že by sme mohli prehrať."

Rekordérkami v SP basketbalistiek sú hráčky Young Angels Košice (predtým Good Angels Košice), ktoré túto súťaž ovládli 14-krát.

Štyri tituly majú na svojom konte Ružomberčanky, dvakrát v SP triumfovali hráčky Cassovie Košice aj Myjavy, raz spomenuté Piešťanské Čajky, Slovan Bratislava, Sporiteľňa Bratislava aj klub Tory Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenský pohár ide do finále, favoritom sú domáce hráčky Piešťan