Toto sa len tak nevidí. Levice v úvodnej štvrtine nedali ani bod, pripravili sa o postup

Patrioti Levice - AEK Larnaka.
Patrioti Levice - AEK Larnaka. (Autor: FIBA)
Sportnet, TASR|25. sep 2023 o 22:14

Nevyšiel im ani jeden z trinástich pokusov.

Kvalifikácia Ligy majstrov - štvrťfinále

Patrioti Levice - AEK Larnaka 66:74 (0:20, 22:25, 21:8, 23:21)

Zostava a body Levíc: Wheeler 10, Adaway 9, Kaukiainen 7, Bojanovský 5, Abrhám 3 (Kneževič 14, Howard 13, Bachan 3, Kováč 2)

Najviac bodov Larnaky: Hunt 19, Griffin a Hollingworth po 17

TH: 13/8 – 18/14, fauly: 20 - 18, trojky: 10 - 6, štvrtiny: 0:20, 22:25, 21:8, 23:21

Rozhodovali: Mazzoni (Tal.), Chuecová (Šp.), Straube (Nem.)

Diváci: 150

LEVICE. Basketbalisti Patriotov Levice skončili na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov už vo štvrťfinále.

Nad ich sily bola cyperská Petrolina AEK Larnaka, s ktorou prehrali 66:74. Úradujúci majster Slovenska zostáva v pohárovej Európe, na jeseň sa predstaví v skupinovej fáze Európskeho pohára.

V J-skupine si zahrá proti rumunskej CSM SCU Oradea, poľskej Legii Varšava a víťazovi kvalifikačného turnaja Európskeho pohára FIBA, ktorého sa zúčastní Kataja Basket z Fínska, Boras Basket zo Švédska a BC Černomorec Burgas z Bulharska.

Levice začali zápas katastrofálne. Po prvej štvrtine prehrávali 0:20, nestrelili ani jeden bod z 13-tich streleckých pokusov. Päťkrát sa pokúšali o dvojku, osemkrát o trojku.

V druhej štvrtine ale však už zabrali. Prehrali ju len o tri body 22:25. Tretia štvrtina bola pre Patriotov už oveľa lepšia.

Po piatich minútach vyhrávali 8:2, no stroskotávali na trojkoových pokusoch. Napokon tretiu časť vyhrali 21:8 a do poslednej šli s desaťbodovým mankom.

V poslednej štvrtine sa dotiahli na jednociferné manko. Dvomi trojkami stiahli náskok už na šesť bodov.

Za stavu 53:56 sa dostali Levice necelých sedem minút do konca na rozdiel jedného koša. Našťastie pre Levice, ani Larnake sa v streľbe nedarilo.

V tretej a polovici štvrtej časti nastrieľali len 13 bodov, Levice za tú istú dobu 33.

Ani zlepšený výkon však Leviciam na výhru nestačil. Larnaka odskočila tromi úspešnými trojbodovými pokusmi, tie Leviciam však neskôr už nevychádzali.

Larnaka sa tak stretne v semifinale proti Benfice Lisabon, ktorá zdolala vo štvrťfinále TSU vysoko 122:62.

Hlasy po zápase

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Ťažko to zhodnotiť. Neviem, či niekto z nás zažil, že by sme aspoň z trestného hodu nedali aspoň jeden bod v rámci jednej štvrtiny. Je ťažké za z toho hrabať, v ďalšom priebehu sme ukázali, že súper nebol ďaleko, čo sa týka kvality a týchto vecí. O to viac to mrzí, štve, škrie, lebo sme s nimi mohli hrať. Musíme si prejsť, čo sa stalo v prvých 10 minútach, nielen útočne, ale všetko je to jeden balík. Stalo sa, už len teraz nájsť spôsob, aby sme v iných zápasoch nemali takýto problém."

Martin Bachan, hráč Patriotov: "Prvá štvrtina nás stála zápas, to je až neuveriteľné, že sme nedokázali dať žiadne body. To, že sme sa ešte dokázali dostať do zápasu, ukázalo, že súper bol hrateľný."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Toto sa len tak nevidí. Levice v úvodnej štvrtine nedali ani bod, pripravili sa o postup