Týždeň škandálov v NBA. Tréner Bostonu podvádzal známu herečku

Tréner Ime Udoka a hráč Bostonu Derrick White.
Tréner Ime Udoka a hráč Bostonu Derrick White. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|22. sep 2022 o 13:10

Jeden hráč a dvaja tréneri NBA prežívajú náročný týždeň.

BRATISLAVA. NBA potrestala 21-ročného basketbalistu Minnesoty Timberwolves Anthonyho Edwardsa za hanebné výroky vo svojom videu na instagramovom účte voči LGBTI komunite. Dostal pokutu 40-tisíc dolárov.

Edwards uverejnil 10. septembra video, ktoré o pár hodín vymazal. Na videu natočil skupinu Afroameričanov, ktorí na sebe nemali vrchnú časť oblečenia. Počas natáčania ich nazval výrazom "queer".

Ide o nevhodný názov pre ľudí, ktorí majú inú rodovú identitu ako heterosexuáli. NBA v utorok označila Edwardsov jazyk za "urážlivý a hanlivý". Basketbalista sa následne za svoje správanie ospravedlnil.

„To, čo som povedal bolo nezrelé, zraňujúce a neúctivé. Je mi to neskutočne ľúto. Bol som vychovaný lepšie,” priznal Edwards.

Basketbalista Brooklyn Nets Kevin Durant dostal minulý rok pokutu v hodnote 50-tisíc dolárov za homofóbne súkromné správy, ktoré odoslal hercovi Michaelovi Rapaportovi. Ten ich uverejnil.

Hlavný tréner tímu NBA Boston Celtics Ime Udoka čelí podľa viacerých správ suspendovaniu za porušenie kódexu správania v tíme a organizácii.

Shams Charania z The Athletic napísal, že Udoka mal nevhodný a konsenzuálny (myslené schválený, opak nedobrovoľného) vzťah so ženou v tíme. Zároveň napísal, že tento vzťah bol považovaný za porušenie kódexu správania.

Ako informovala ESPN, tento prehrešok čelí disciplinárnemu konaniu vrátane dištancu za porušenie organizačných smerníc. Podľa správy prebiehajú rozhovory medzi ligou a organizáciou Celtics, aby sa určil správny postup.

Neboli spomenuté žiadne podrobnosti týkajúce sa porušenia, ktorého sa Udoka dopustil. Dĺžka suspendácie by mala byť jeden rok.

Štyridsaťpäť ročný kouč prevzal tím Celtics pred začiatkom ročníka 2021/2022 a vo svojej prvej sezóne doviedol tím až do finále. 

Tréner Ime Udoka je od roku 2010 vo vzťahu so známou herečkou Niou Longovou. Nie sú manželia, keďže herečka nemala v pláne vydať sa.

Manželstvo pre mňa nie je prioritou. Nehovorím, že to nikdy neurobím. Jednoducho nie sme tam, kde by sme mali byť ako rodina," povedala Longová v augustovom vydaní 2012 časopisu Essence.

V roku 2015 sa dvojica zasnúbila, svadba sa však nikdy neuskutočnila.

Nie je oficiálne potvrdené, s kým mal mať kouč Udoka vzťah. V organizácii Celtics je však iba jedna žena, ktorá je členkou realizačného tímu.

Allison Feasterová má 46 rokov a je bývalou hráčkou WNBA. V sezóne 2003/04 sa dostala do All-Star výberu. Od januára 2020 je riaditeľkou rozvoja hráčov.

Nie je jediným trénerom, ktorí má za posledné dni problémy.

Fanúšikovia si všimli, že kouč Philadelhpie 76ers Doc Rivers na sociálnej sieti twitter "lajkoval" príspevky, ktoré zahŕňali obsah pre dospelých.

Niektorí používatelia sociálnych sietí najskôr špekulovali, že Rivers nevedel, že príspevky, ktoré "lajkuje" sú viditeľné pre každého.

Niekoľko správ však uviedlo, že Riversov účet bol napadnutý hackermi a organizácia Sixers musela cez noc pracovať, aby k nemu znova získala prístup.

„Bolo mi povedané, že twiterrový účet Doca Riversa bol napadnutý hackermi. Jeho tím Sixers bol schopný lajky vymazať a jeho účet je opäť plne funkčný,” informoval v sobotu ráno John Clark z NBC Sports Philadelphia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Týždeň škandálov v NBA. Tréner Bostonu podvádzal známu herečku