NBA rozhodla. Nezaočkovaní sa v sezóne musia pravidelne testovať

 Kyrie Irving.
Kyrie Irving. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. aug 2022 o 15:30

V zámorí sú pripravení na čokoľvek.

BRATISLAVA. Zámorská basketbalová súťaž NBA nariadila všetkým hráčom a ostatným členom klubov, ktorí nie sú očkovaní proti ochoreniu Covid-19, povinné testovanie na týždennej báze počas celej sezóny 2022/2023.

Výnimku majú tí, ktorí nedávno prekonali túto chorobu alebo im to neodporúča tímový či ligový lekár. Nosenie rúšok a respirátorov na tvári vo vnútorných priestoroch nebude povinné, ale iba odporúčané.

Najprestížnejšia basketbalová súťaž sveta sa dohodla na spoločnom postupe s jej hráčskou asociáciou po niekoľkých týždňoch rokovaní.

"Za ostatného dva a pol roka sme sa naučili nerobiť žiadne predpovede ohľadom covidu. Musíme len byť pripravení na čokoľvek, čo príde," vyhlásil komisár NBA Adam Silver po zasadnutí vedenia súťaže ešte v polovici júla.

Počas ročníka 2021/2022 sa dala zaočkovať proti koronavírusu väčšina hráčov a členov klubov NBA. Liga odporúča, aby všetci absolvovali prípadné ďalšie fázy celoplošnej vakcinácie v USA a riadili sa pokynmi úradov v tejto veci.

Zároveň sú povinní nahlásiť akékoľvek príznaky ochorenia, nejasný či pozitívny výsledok testu u seba alebo ľudí, s ktorými žijú v jednej domácnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»NBA rozhodla. Nezaočkovaní sa v sezóne musia pravidelne testovať