Protestovala proti spolumajiteľovi klubu NBA. Aktivistka sa pripútala reťazou ku košu

Aktivistka sa pripútala reťazou ku konštrukcii koša počas zápasu NBA Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves.
Aktivistka sa pripútala reťazou ku konštrukcii koša počas zápasu NBA Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. apr 2022 o 14:38

Usporiadateľom istý čas trvalo, kým sa im podarilo uvoľniť reťaz.

MEMPHIS. Sobotňajší súboj play off zámorskej basketbalovej NBA medzi domácim Memphisom Grizzlies a Minnesotou Timberwolves priniesol so sebou jeden incident, ktorý sa stal v druhej štvrtine súboja.

Počas trestných hodov hosťujúceho Taureana Princa sa totiž žena pripútala reťazou priamo ku konštrukcii koša. Ako ochrankyňa zvierat totiž chcela poukázať na spolumajiteľa hosťujúceho tímu Glena Taylora.

Aktivistku obvinili z výtržníctva

Niekdajší senátor je totiž tiež vlastníkom farmy, na ktorej nedávno museli pre výskyt vtáčej chrípky spáliť 5,3 milióna kusov hydiny.

Spomenutá žena mala na sebe modré tričko s nápisom: "Glen Taylor pečie zvieratá zaživa."

Protestujúcou ženou bola 19-ročná Zoe Rosenburgová. Zaujímavosťou je, že bez povšimnutia okolia sa reťazou pripútala práve ku košu, do ktorého práve mieril Taurean Prince.

Usporiadateľom istý čas trvalo, kým sa im podarilo uvoľniť reťaz, aktivistku napokon vyniesli z haly a odovzdali do rúk polície. Tá ju obvinila z výtržníctva a porušovania domovej slobody.

Podobný incident sa už stal

Počas aktuálneho týždňa ide už o druhý akt ochrancov práv zvierat.

Podobný incident sa udial v utorok v domácom zápase Timberwolves proti Los Angeles Clippers, počas ktorého sa iná žena pokúsila prilepiť svoju ruku priamo na palubovku.

Spôsobila tým krátke prerušenie hry, keďže usporiadatelia museli vyčistiť hraciu plochu od lepidla.

Zaujímavosťou je, že basketbalisti Minnesoty v oboch dueloch uspeli. V utorok v súboji play in zdolali Clippers 109:104 a v sobotu v Memphise triumfovali 130:117.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Protestovala proti spolumajiteľovi klubu NBA. Aktivistka sa pripútala reťazou ku košu