Dončičovi po finále NBA nabitá sezóna neskončí. Chce hrať aj olympijskú kvalifikáciu

Luka Dončič
Luka Dončič (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2024 o 11:49

Hviezdny Slovinec odohrá za rok viac než sto zápasov.

ĽUBĽANA. Slovinský basketbalista Luka Dončič plánuje štartovať na olympijskej kvalifikácii. Líder Dallasu Mavericks sa objavil v širšej nominácii národného tímu na turnaj v Aténach, ktorý sa bude konať 2.-7. júla a svoju účasť potvrdil aj sám hráč pred štartom finále NBA.

Dončič neodmietol reprezentačné povinnosti, hoci ho v play off trápi koleno.

"Ak bude všetko v poriadku, budem hrať," oznámil Dončič podľa AP v Bostone pred prvým finále NBA prítomným novinárom, ktorí mu pripomenuli, že počet jeho zápasov v sezóne prekročí 90.

"Vlastne to bude asi stovka. Nezabúdajte, že som hral aj na majstrovstvách sveta," poučil amerických novinárov hviezdny Slovinec.

Dončič sa predstavil na olympijskej kvalifikácii aj pred tromi rokmi, keď na turnaji v Kaunase zarmútil domácich fanúšikov a prispel k tomu, že Litva sa po prvýkrát od opätovného získania nezávislosti nedostala na olympiádu.

V Tokiu následne skončili Slovinci tesne pod stupňami víťazov na 4. mieste. V Aténach budú ich súpermi predovšetkým domáce Grécko, ale aj Chorvátsko, Dominikánska republika, Nový Zéland a Egypt. Miestenku získa iba jediný tím.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Dončičovi po finále NBA nabitá sezóna neskončí. Chce hrať aj olympijskú kvalifikáciu