V Leviciach bude basketbalové Final Four. Prídu aj Spišiaci

Patrioti Levice - ilustračná fotografia.
Patrioti Levice - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
SITA|23. feb 2022 o 11:01

Na turnaji si zahrajú aj basketbalisti Spišskej Novej Vsi.

BRATISLAVA. Mesto Levice bude v polovici marca hostiteľom záverečného turnaja Alpsko-jadranského pohára basketbalistov, ktorého súčasťou budú aj dva slovenské kluby.

Súťaž vyvrcholí 16. a 17. marca, okrem domácich Levičanov sa na turnaji predstavia aj basketbalisti Spišskej Novej Vsi.

Z Česka budú účastníkom podujatia Pardubice a štvrtý účastník turnaja vzíde z dvojice MKS Dabrowa Górnicza - BC GGMT Viedeň. Hrá sa 7. a 9. marca.

Ako informuje web Slovenskej basketbalovej asociácie, hráči Levíc sú jediným klubom tejto súťaže, ktorý absolvoval všetky doterajšie ročníky a zakaždým sa dostal do vyraďovacej časti.

Okrem Levičanov prejavili záujem o organizáciu záverečného turnaja aj Spišiaci a klub z Viedne.

"Na základe diskusií s kolegami z vedenia súťaže a národnými federáciami sme sa rozhodli pre Levice.

Patrioti sú zakladajúcim členom súťaže, pričom v nej pôsobili doteraz v každej sezóne a takisto veľkým plusom je, že Levice hostia aj kvalifikáciu na majstrovstvá sveta, čím je zabezpečená infraštruktúra,“ uviedol člen vedenia pohára Marek Imre.

"Sme veľmi radi, že Spišskí Rytieri a Patrioti Levice sa prebojovali do Final Four a sú úspešní aj v medzinárodnej konfrontácii. To, že sa finálový turnaj uskutoční v Leviciach, beriem ako odmenu," povedal generálny sekretár SBA Andrej Kuffa.

Známe je už aj to, že v semifinále play-off nastúpia 16. 3. hráči Spišskej Novej Vsi proti Pardubiciam, domáce Levice si na meno súpera ešte musia počkať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V Leviciach bude basketbalové Final Four. Prídu aj Spišiaci