Lakers budú o play-off bojovať bez hviezdy, LeBron vynechá desať zápasov

LeBron James.
LeBron James. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2023 o 12:28

Na tri týždne vypadne pre zranenie chodidla.

LOS ANGELES. Hviezdny americký basketbalista LeBron James z klubu zámorskej NBA Los Angeles Lakers bude svojmu zamestnávateľovi chýbať približne tri týždne pre poranenie šľachy v pravom chodidle.

Tridsaťosemročný najproduktívnejší hráč v histórii profiligy vynechá počas spomenutého obdobia najmenej 10 zápasov, pričom kalifornský tím odohrá do konca základnej časti tejto sezóny už iba 19 duelov. O účasť v play-off tak možno bude bojovať bez neho.

James už nehral v ostatných dvoch stretnutiach Lakers, celkovo absentoval v 16 z doterajších 63 duelov v ročníku. S priemerným ziskom 29,5 bodu na zápas je najproduktívnejší hráč tímu.

S ním v zostave zaznamenali Lakers bilanciu 24 triumfov a 23 prehier, bez neho prehrali 10 zo 16 súbojov. S celkovou bilanciou 30 víťazstiev a 33 prehier im patrí až 11. miesto v tabuľke Západnej konferencie.

"V najbližšom období budeme musieť všetci ťahať za jeden povraz," skonštatoval tréner Lakers Darvin Ham na margo absencie Jamesa, ktorý počas 20-ročnej kariéry v profilige len dvakrát vynechal 10 alebo viac duelov v základnej časti bez prerušenia.

V sezóne 2020/2021 trvala jeho celkovo najdlhšia nútená prestávka 20 stretnutí so zranením členka, v ročníku 2018/2019 nehral v 17 zápasoch za sebou pre problém so slabinami. V oboch prípadoch už hrával za tím z Los Angeles.

LeBron James odohral v NBA už takmer 65-tisíc minút v základnej časti i play-off dokopy, čo je najviac zo všetkých hráčov od jeho premiéry v súťaži.

Druhý najvyťaženejší hráč za ním zaostáva skoro o 20-tisíc minút. Štvornásobný víťaz profiligy James len nedávno prekonal historický rekord v počte bodov v základnej časti, ktorý od roku 1984 patril Kareemovi Abdul-Jabbarovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Lakers budú o play-off bojovať bez hviezdy, LeBron vynechá desať zápasov