Katar bude hostiť ďalšie MS, všetko sa odohrá len v jednom meste

MS v basketbale sa v roku 2027 uskutočnia v katarskej Dauhe.
MS v basketbale sa v roku 2027 uskutočnia v katarskej Dauhe. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. apr 2023 o 12:55

MS v basketbale budú tretíkrát v sérii v Ázii.

DAUHA. Majstrovstvá sveta v basketbale mužov sa v roku 2027 budú hrať v Katare. V piatok o tom rozhodla Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA).

Všetky zápasy turnaja sa budú hrať v Dauhe, ktorá už má infraštruktúru potrebnú na podujatie kompletne postavenú. Ťaží z futbalového mundialu.

Katar má istú účasť na basketbalových MS 2027 ako organizátor, pri ostatnej účasti na podujatí v roku 2006 prehral všetkých päť duelov. Mužský výber Kataru sa momentálne nachádza na 89. mieste v rebríčku FIBA.

Federácia tiež v piatok rozhodla o tom, že svetový šampionát v basketbale žien v roku 2026 sa uskutočnia v nemeckom Berlíne.

Šampionát sa bude v Ázii konať tretíkrát za sebou. V roku 2019 sa hralo v Číne, tento rok privítajú najlepších basketbalistov Japonsko, Indonézia a Filipíny.

Turnaj v Dauhe má byť výnimočným zážitkom.

"Prítomnosť všetkých 32 tímov v jednom meste zaručí, že fanúšikovia budú môcť navštíviť viac zápasov, než kedykoľvek predtým.

Sme presvedčení, že tento turnaj ponúkne najvyššiu kvalitu na ihrisku i mimo neho," vyhlásil generálny sekretár FIBA Andreas Zagklis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Katar bude hostiť ďalšie MS, všetko sa odohrá len v jednom meste