Kontroverzný raper prišiel o sponzorov, anglický klub vyradil jeho skladbu

Kanye West počas zápasu NBA medzi Los Angeles Lakers a Washington Wizards v marci 2022.
Kanye West počas zápasu NBA medzi Los Angeles Lakers a Washington Wizards v marci 2022. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|28. okt 2022 o 08:00

Raper Ye prišiel pre svoje názory o množstvo sponzorov.

BRATISLAVA. Futbalisti anglického tímu Bournemouth doteraz prichádzali na domáci trávnik počas skladby s názvom Power od rapera Kanyeho Westa.

V zápase dvanásteho kola Premier League ju počuli fanúšikovia naposledy. Klub sa rozhodol, že ju nebude naďalej používať.

Rozhodnutie prišlo po tom, čo americký raper, ktorý si legálne zmenil meno na Ye, zverejnil na svojom Twitteri antisemitské komentáre.

Podľa anglických zdrojov o tejto téme rokoval klub vo štvrtok a okamžite dospel k verdiktu.

“Čerešne”, ako sa prezývajú hráči Bournemouthu, skladbu používali niekoľko rokov a nie je známe, aká pieseň ju nahradí. Už túto sobotu hrajú domáci duel s Tottenhamom.

Kanye West, alebo dnes už iba Ye, sa v poslednom čase postaral o viacero kontroverzných udalostí. Najnovšiu verziu svojich tenisiek Yeezy (sezóna 9) promoval na Parížskom týždni módy tričkom, na ktorom bolo napísané “White Lives Matter“ (Na bielych životoch záleží).

Tričko mali na sebe aj modeli na parkete. „Každý tu vie, že ja som vodca. Nemôžeš ma riadiť,” citoval Westa Guardian.

Spoločnosť Adidas, ktorá tenisky Yeezy dodávala na trh, s Kanyem Westom okamžite prerušila kontrakt. Nemecká spoločnosť sa týmto počinom pripravila približne o 250 miliónov eur.

Strata partnerstva s Adidasom bude rapera, ktorému diagnostikovali bipolárnu poruchu, stáť pozíciu v rebríčku miliardárov magazínu Forbes. Ten odhadol, že čisté imanie Ye klesne z 1,5 miliardy na 400 miliónov dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kontroverzný raper prišiel o sponzorov, anglický klub vyradil jeho skladbu