Hviezda NBA sa osopila na rozhodcu. Ja Morant dostal vysokú pokutu

Ja Morant.
Ja Morant. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. dec 2022 o 16:20

Basketbalista neudržal nervy na uzde.

MEMPHIS. Hviezdny americký basketbalista Temetrius Jamel Morant z tímu zámorskej NBA Memphis Grizzlies dostal od vedenia kanadsko-americkej profiligy finančnú pokutu vo výške 35-tisíc amerických dolárov za nevhodné správanie sa v stredajšom zápase proti Minnesote Timberwolves (101:109).

Dvadsaťtriročný rozohrávač podľa oficiálnej správy NBA "neopustil palubovku včas" po tom, ako ho rozhodca Karl Lane po ďalšej technickej chybe vylúčil zo zápasu necelú minútu a pol pred koncom záverečnej štvrtiny.

Okrem toho sa vraj JaMorant previnil "nevhodným slovníkom na adresu hlavného arbitra".

Morant stihol v spomenutom stretnutí nazbierať 24 bodov. Rodák z Južnej Karolíny má v aktuálnej sezóne 2022/2023 priemer 28,2 bodu a 7,3 asistencie na zápas, jeho tímu patrí štvrté miesto v Západnej konferencii s bilanciou 13 víťazstiev a 9 prehier.

Ja Morant odohral v Memphise celú svoju doterajšiu kariéru v NBA. Tá sa začala po tom, ako ho Grizzlies v roku 2019 draftovali z celkového druhého miesta.

V jeho premiérovej sezóne ho zvolili za najlepšieho nováčika súťaže a v uplynulom ročníku si prvýkrát zahral v zápase hviezd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezda NBA sa osopila na rozhodcu. Ja Morant dostal vysokú pokutu