Volajú ho Kráľ Severu. O svojej výmene sa dozvedel na sociálnych sieťach

Lauri Markkanen v zápase proti Chorvátsku na ME v basketbale 2022
Lauri Markkanen v zápase proti Chorvátsku na ME v basketbale 2022 (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|12. sep 2022 o 14:30

Lauri Markkanen dotiahol Fínsko do štvrťfinále.

BERLÍN. Dostať telefonát od vášho agenta a dozvedieť sa v ňom, že vás váš tím vymenil za iného hráča musí byť náročné. Aspoň kedysi sa to odohrávalo takýmto spôsobom. 

Fínsku basketbalovú hviezdu Lauriho Markkanena vymenili do tímu Utah Jazz ako súčasť balíku hráčov z Clevelandu Cavaliers za Donovana Mitchella. 

Dvadsaťpäťročný basketbalista sa o výmene dozvedel ako každý iný fanúšik. Cez sociálne siete.

Na jeho telefóne pípali oznámenia od najznámejších spravodajských webov NBA, ktoré najprv informovali, že Cleveland Cavaliers získajú do svojho tímu Donovana Mitchella a následne, že Markkanen bude súčasťou výmeny.

Navyše táto výmena nastala počas ME v basketbale 2022, kde Markkanen reprezentuje Fínsko. Bola to emotívna noc. Spoluhráči z Fínska prišli do mojej izby a podporili ma. Nezáleží na tom, čo sa deje za oceánom, ja musím zostať prítomný a sústrediť sa na to, čo sa deje tu,” citoval Markkanena portál Sports Rabbi.

So spoluhráčmi trávil voľný čas hraním videohry Call of Duty.

V skutočnosti sme spolu hrali videohru Call of Duty, keď Lauri povedal: 'Och, sú tu správy o výmene, ale zatiaľ nie sú zahrnutí žiadni hráči," citoval Markkanenovho spoluhráča Sasu Salina oficiálny web FIBA.

A potom zavolal jeho generálny manažér a potvrdil to. Bolo to ťažké, ale myslím si, že toto je jeho charakter: Najprv ukáže tu na EuroBaskete (svoju hodnotu) a potom pôjde do Utahu a narobí nejaké škody,” dodal Salin.

Čo nasledovalo potom?

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Volajú ho Kráľ Severu. O svojej výmene sa dozvedel na sociálnych sieťach