Šampión NBA sa pobil so spoluhráčom. Tréner ho odmietol vyradiť z tímu

Draymond Green.
Draymond Green. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. okt 2022 o 16:10

Golden State Warriors dal hráčovi pokutu.

SAN FRANCISCO. Úradujúci šampión zámorskej basketbalovej NBA Golden State Warriors potrestal svojho hráča Draymonda Greena finančnou pokutou za to, že minulú stredu počas tréningu udrel spoluhráča Jordana Poola do tváre.

Hlavný tréner mužstva z amerického San Francisca Steve Kerr informoval, že 32-ročný pivot Green nebude suspendovaný a na štvrtkovom tímovom tréningu sa opäť pripojí k ostatným hráčom.

"Vieme, čo náš tím potrebuje, veľmi dobre poznáme našich hráčov. Toto je podľa nás najlepší spôsob, ako sa pohnúť vpred," hovoril 57-ročný Kerr o riešení konfliktu v kabíne tímu.

"V takejto situácii nie je žiadne rozhodnutie jednoduché, nikdy to nebude perfektné. Toto je najväčšia kríza, akú som zažil od príchodu do klubu. Je to naozaj vážne," povedal tréner, ktorý doviedol klub k štyrom majstrovským titulom v NBA (2015, 2017, 2018, 2022). Päťkrát sa stal celkovým víťazom súťaže ako hráč.

"V ostatnom týždni sme viedli dlhé debaty s najdôležitejšími ľuďmi v organizácii, vrátane všetkých hráčov a generálneho manažéra," pokračoval Kerr.

"Môžem vám povedať, že sa uskutočnilo veľa diskusií, individuálnych rozhovorov a aj hráči sa rozprávali medzi sebou. Viedli sme najrôznejšie formy diskusií, aké si len dokážete predstaviť. Bol to vyčerpávajúci proces," vysvetlil tréner Golden State Warriors, ktorý považuje kritiku verejnosti v súvislosti s udalosťou za oprávnenú.

Green trénoval od incidentu samostatne a s Poolom si už všetko vyjasnili.

Na internet uniklo video z potýčky, počas ktorej Poole najskôr odstrčil Greena a ten ho potom udrel do tváre tak silno, že vrazil do steny.

Kerra sklamalo Greenovo správanie, no verí, že sa poučil: "Sklamal našu dôveru, ale dávam mu druhú šancu, lebo si ju podľa mňa zaslúži. Myslím si, že ostatní hráči to vidia rovnako."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Šampión NBA sa pobil so spoluhráčom. Tréner ho odmietol vyradiť z tímu