Niekdajšia draftová jednotka je opäť k dispozícii, v NBA pauzovala od februára

Ben Simmons.
Ben Simmons. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2023 o 14:07

Austrálsky basketbalista mal problémy s chrbticou a kolenom.

BRATISLAVA. Austrálsky basketbalista Ben Simmons z klubu zámorskej NBA Brooklyn Nets sa už zotavil zo zdravotných problémov, ktoré mu skrátili ostatnú sezónu a v budúcom týždni začne so spoluhráčmi oficiálnu prípravu na ročník 2023/2024.

Podľa trénera Jacquea Vaughna sa môže 27-ročný rozohrávač vrátiť do starej formy a byť oporou mužstva, ak sa znova nezraní.

Simmons nehral od februárového Zápasu hviezd NBA pre poškodený nerv v chrbte, navštívil viacero špecialistov a absolvoval rehabilitáciou.

Rodák z Melbourne pritom v lete 2022 podstúpil operáciu chrbtovej platničky, počas minulého ročníka ho trápilo aj ľavé koleno.

Stihol v nej odohrať 42 zápasov s priemerným ziskom 6,9 bodu, 6,3 doskoku a 6,1 asistencie.

Kormidelník Nets verí, že Simmons je už dostatočne silný na to, aby bol ofenzívnym ťahúňom tímu. "Myslím si, že teraz už fyzicky zvládne to, čo od neho budem chcieť.

Myslím si, že Ben už dokáže podávať stabilne dobré výkony. Niet pochýb o tom, že by mal dostávať priestor. Keď má loptu v rukách, musíte ho brániť," vyhlásil Vaughn o trojnásobnom účastníkov All-Star tímu sezóny.

Jednotka draftu nováčikov do NBA z roku 2016 Simmons vynechal celý ročník 2021/2022 pre zdravotné problémy, pričom vo februári 2022 ho tím Philadelphia 76ers vymenil do Brooklynu za Jamesa Hardena.

Zmluvu s klubom z New Yorku má ešte na dva roky s celkovým platom 78,2 milióna dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Niekdajšia draftová jednotka je opäť k dispozícii, v NBA pauzovala od februára